Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför avregistrerar sig prenumeranterna på ditt nyhetsbrev - ExploreCurate

Därför avregistrerar sig prenumeranterna på ditt nyhetsbrev


E-post höll på att hamna i högen av ”f.d. kanaler för marknadsföring”, men räddades av mobilen och smarta e-postverktyg. Idag kollar alla sin e-post i mobilen och den kommersiella e-posten har blivit lite mer relevant för mottagaren.

E-post växer i betydelse för företagens marknadsföring, men konkurrensen om vad som får access till mottagarnas flöden av e-post hårdnar och här är fem orsaker till att dina prenumeranter börjar avregistrera sig.

Läs också: 15 sätt att A/B testa din e-postmarknadsföring

1. För mycket kod

Ju mer teknik vi använder i vår e-postmarknadsföring desto mer kod riskerar vi att skicka med och blir det för mycket kommer det vi skickar inte ens att komma fram.

2. För långt

Alla konkurrerar om den korta tid som finns och för långa nyhetsbrev blir aldrig lästa och så småningom avregistrerade. Max 750 tecken.

3. För opersonligt

Det handlar inte om att det ska stå mottagarens alla namn i nyhetsbrevet utan att innehållet ska vara relevant. Det är därför det behövs intelligens bakom som utvecklar dialogen och inte riskerar att bli upprepande.

4. För lite relevans

Mottagaren valde att prenumerera av en anledning. Har innehållet förändrats är det stor risk att mottagaren inte tycker att det är intressant längre.

5. För fel anledning

Den största anledningen till att mottagare avregistrerar sig är att de aldrig registrerade sig. En stor del av företags utskickslistor består av köpta adressregister och det är nästan aldrig en bra start.

Källa: Social media today

Läs också:

Varför e-postmarknadsföring fortfarande är så effektivt (infograf)

17 smarta Linkedin verktyg som förenklar din digitala försäljning

60 smarta gratisverktyg för alla som arbetar med content marketing