Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Varför titta på TV och twittra är bra för annonsörer - ExploreCurate

Varför titta på TV och twittra är bra för annonsörer

Tittare som postar känslomässiga tweets

Hos konsumenter som använder Twitter medan de tittar på TV är 62% mer benägna att komma ihåg de annonser som sändes under programmet enligt en rapport från Starcom och Canv.

Känslomässiga tweets

Tittare som skriver känslomässiga poster på Twitter under TV-program är tre gånger mer benägna att komma ihåg de varumärken som annonserar.

Starcom och Canvs gick ihop och gjorde en studie som spårade tittarnas känslor och det visade sig att det inte bara hjälper till att lista ut hur du ska få dem att ta in annonser, utan att dessa annonser faktiskt fungerar.

Resultatet visar att genom att veta vilka program som gör att fansen känner alla möjliga känslor, får man bättre försäljning över lag oavsett nätverk eller tid på dygnet. Om tittarna tweetar, minns de information.

Här är några av de viktigaste resultaten:

Under TV-program som ger känslomässiga reaktioner, är det 48 procent större sannolikhet att tittare lägger märke till en annons på Twitter.

Hos de människor som använde Twitter medan de tittade på ett TV-program, vare sig de aktivt tweetade eller bara följde med, var sannolikheten 62 procent högre att de lade de varumärken som annonserade på minnet än de som inte var på Twitter.

De tittare som tweetade känslomässigt hade tre gånger så stor chans att lägga annonsörer på minnet än de som tweetade mer neutrala poster.

Vidare sade 61 procent av den känslomässigt reaktiva gruppen att de var benägna att köpa från detta märke nu eller i framtiden.

Och du trodde att multitasking var dåligt för uppmärksamheten.
Tittare som postar känslomässiga tweets
Källa: Socialmediopolis