Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 tips för att få fler följare på sociala medier  - ExploreCurate

7 tips för att få fler följare på sociala medier 

7 tips att få fler följare på sociala medier

Sociala medier har blivit den föredragna metoden för att nå ut till kunder och bygga varumärken, eftersom så många konsumenter söker information från sociala plattformar som Facebook och Twitter.

Sociala medier har funnits länge och marknadsförare lär sig hela tiden nya sätt att få fler följare. Här kommer 7 tips för att få fler följare på sociala medier:

Var inte egoistisk

En studie av sociala medieranvändning från Stanford University identifierade två typer av användare, ”informers” och ”meformers.” Informer tillbringar större delen av sin tid på sociala medier med att dela information och interagera med andra medan meformers koncentrerar sig på att göra reklam för sig själva. Informers har dubbelt så många följare som meformers, 80 procent av alla användare av sociala medier är meformers. 

Följ

Det bästa sättet att få fler följare är att själv följa andra konton som är liknande ditt eget. Vissa kommer att följa tillbaka och andra inte. Du måste själv anstränga dig att interagera med andra och dela värdeskapande innehåll för att andra ska vilja följa dig. Du måste vara av intresse för dem.

Använd hashtaggar

Ett sätt att skaffa fler följare och interagera med nya människor på Twitter och Instagram är att kommunicera med de mest populära hashtaggarna vid den aktuella tidpunkten. Använd inte för många, utan håll dig till max 3.

Delning

Se till att allt innehåll du skapar är lätt att dela på sociala medier. Har du en blogg – se till att varje bloggpost har delningsknappar. Lägg till länkar till dina sociala medier på webbsajten och i mejlsignaturer.

Användbara tips

För att både skaffa och behålla följare behöver du alltid ha relevant innehåll att dela på dina sociala kanaler. Du måste behålla intresset hos dina följare för att de ska vilja stanna. Dela din expertis med tips och råd som du vet att de behöver. Det ger även varumärket expertstatus.

Berätta en historia

Kunderna är mer intresserade av att höra ditt varumärkes berättelser än att läsa annonser för dina produkter och tjänster. 

Smarta marknadsförare har insett detta och uppmanar sina kunder att delge sina egna berättelser om de produkter och tjänster de köpt. Nyckeln till framgång på sociala medier är att lyssna på sina kunder och sedan delge dem den information de letar efter – på ett ickesäljande, berättande sätt.

Gå med i grupper

Ett bra sätt för varumärken att hitta likasinnade användare på sociala medier är att gå på evenemang där andra branschfolk deltar. På Facebook, kan du gå med i grupper och evenemang för att nätverka med andra inom samma bransch. 

 Läs även:
6 källor till gratis bilder för din blogg och sociala medier
Så ska du göra för att få fler retweets
Guiden för alla content managers som publicerar ofta på Facebook
5 sätt att räkna ut vad du ska posta på Facebook