Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 hyllade feministiska kampanjer - ExploreCurate

3 hyllade feministiska kampanjer


Artiklar om sexistiska kampanjer har löst av varandra de senaste månaderna och gör oss påminda om vårt ansvar som kommunikatörer. Vi bör alla ta oss en varsin funderare på vilka budskap vi tycker är moraliskt försvarbara att kommunicera. De sexistiska kampanjerna undgår ingen, vi vet hur de ser ut. Men hur ser det motsatta budskapet ut? Så här på Internationella kvinnodagen lyfter jag fram 3 hyllade feministiska kampanjer.

The Autocomplete truth

FN’s kampanj publicerades 2013 och genom samtliga kanaler förr 1,2 miljarder visningar över hela världen. Byrån bakom kampanjen: Memac Ogilvy.

 

Like a girl

Med över 80 miljoner världen över är chansen god att du sett kampanjen #likeagirl. Inte? Se den. Här är den första versionen, succékampanjen har vidareutvecklats till ett flertal filmer. Skapad av Leo Burnett.

https://www.youtube.com/watch?v=XjJQBjWYDTs

A womans worth

Människorättsorganisationen Terre des Femmes lyfte frågan om hur kvinnors värde bedöms utifrån hennes klädval genom kampanjen ”A womans worth”. Kampanjen publicerades i juli 2014 från studenter på Miami Ad School Europe.

terre_des_femmes_aotw

terre_des_femmes2_aotw

Läs även:

11 kvinnor som borde hyllas mer för sina avgörande innovationer

Den oväntade nyheten som får Barbie att dominera i sociala medier

[otw_is sidebar=otw-sidebar-1]