Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Den dödligt bra marknadsföringen för Deadpool - ExploreCurate

Den dödligt bra marknadsföringen för Deadpool


Filmstudion Fox har all orsak att ge sin marknadsföringsavdelning en ordentlig löneförhöjning. Detta på grund av att de inte bara lyckades marknadsföra en film som Fox först inte ens velat finansiera utan dessutom med små medel skapade en av de bästa marknadsföringskampanjerna för en film genom tiderna – ”Deadpool”.

”Deadpool”, som baseras på serietidningen med samma namn, hade premiär i februari i år. I rollerna syns Ryan Reynolds som Wade Wilson/Deadpool, Ed Skrein som Ajax, Morena Baccarin som Vanessa och Brianna Hildebrand som Negasonic Teenage Warhead. Filmen är regisserad av

Filmen har redan blivit den mest framgångsrika barnförbjudna superhjältefilmen någonsin med över en halv miljard dollar i biljettintäkter – och då har den ändå bara gått på bio i tre veckor.

Här är några exempel på hur träffsäker marknadsföringen för filmen var. Kolla in dem och inspireras!

Ha en kick-ass tagline

 

CVJ0ObuWwAA2uqM
Enough said.

 

Adressera fansens farhågor direkt

Deadpool som karaktär har tidigare medverkat i den universellt kritiserade ”X-Men Origins: Wolverine” (2011). Huvudrollsinnehavaren Ryan Reynolds hade även oturen att spela Hal Jordan i en av tidernas sämsta superhjältefilmer ”Green Lantern”. Därför var marknadsföringsteamet bakom ”Deadpool” fullt medvetna om att förhoppningarna på filmens kvalitet var låga, och såg till att tidigt försäkra publiken om att de inte ämnade göra samma misstag igen.

3Z0gSBXl
Att teamet bakom ”Deadpool” direkt adresserade de tidigare filmfiaskon som den förknippades med var ett genidrag – det fick dem att framstå som ödmjuka medan de samtidigt intygade att ”Deadpool” var betydligt bättre än föregångarna.

 

Anpassa marknadsföringen efter alla målgrupper

Men att de ovannämnda nörd-fansen av serietidningen Deadpool och andra superhjältefilmer skulle flockas till biograferna var inte svårt att förutspå. Att de däremot skulle få med sig sina flickvänner, som av naturliga orsaker kanske inte ville tillbringa Alla Hjärtans Dag med att se en ändå ganska okänd superhjälte i en relativt lågbudget-film slåss och slänga ur sig spydiga skämt, var mindre säkert. Därför valde Fox att satiriskt även marknadsföra Deadpool som ett romantiskt drama. Man kan säga att en del blev chockerade i biosalongen, men filmen har faktiskt fått väldigt bra feedback även av den kvinnliga publiken, så man kan anta att de var en positiv slags chock.

393473
De klyschiga kärleksfilms-reklamerna för Deadpool gjordes som en satir på filmer som ”The Notebook” och likanande tårdrypare, när filmen egentligen är raka motsatsen. En affisch stolserade även med taglinen ”50 shades of slay” som en tillbakablickande pik på förra årets Alla Hjärtans Dags-filmsuccé.

 

Ha humor och självdistans

Ibland går det fel (som i den här emoji-rebus-plakatet). Då gäller det att kunna skratta åt sig själv, vilket marknadsföringsteamet bakom Deadpool är experter på. Eller ska vi säga teamet bakom ”Skull Poop L”?

63589956450929099753731359_aNJcp4H
Att ha en stjärna som verkligen brinner för filmen är en superb tillgång. Ryan Reynolds har varit öppen med ett hur stort fan han personligen är av Deadpool och på alla sätt hjälpt till att marknadsföra filmen.

 

Källa