Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Vinnare och förlorare i mediebranschen de senaste 3 åren - ExploreCurate

Vinnare och förlorare i mediebranschen de senaste 3 åren


Mediebranschen är i omställning. Alla företag blir mediebolag. Adblockers och Content marketing har dödat annonsmarknaden. Google och Facebook tar över allt. Papperstidningarna blöder. Vi har fått lära oss begreppet ”linjär TV”. Alla förstår väl att utomhusreklam är dött. Podcast är det nya heta o s v.

Banner 4

Ja, mediebranschen har verkligen fått rubriker de senaste åren. Men hur står det egentligen till med hälsan för våra reklamfinansierade medieslag? En titt och jämförelse mellan den s.k. Reklamkakan 2012 och 2015 ger oss svart på vitt hur slaget om annonspengarna förändrats under 3 år.

Kaka

Vinnare

Internet, Sök, Utomhus och Bio

Förlorare

TV. Big time!

Stabilt

Dagstidningar, Fackpress, DR

Den korta analysen blir att ryktet om tidningsdöden är överdriven, TV har tappat kolossalt mycket, jo – Internet växer såklart starkt. Utomhus är fortfarande en viktig kanal. Podcast. Vad är det? Det kanske ingår i Radio. Som egen kategori har podden i vart fall inte gett utslag än.

Hela reklamkakan då? Ja, den verkar vara hyfsat stabil, d v s vi kan inte skönja någon nergång.

Källa: IRM

Läs också:

Tre annonstrender som alla marknadsförare måste ha koll på

Annonsering i sök och sociala medier – här är trenderna

5 viktiga insikter om mobil annonsering