Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så skapades en viral världssuccé - ExploreCurate

Så skapades en viral världssuccé


Två veckor efter lansering kan vi konstatera att det blev en viral världssuccé –Trumpdonald.org har spridits i 185 av 193 länder. Vid lanseringen omnämndes den i en tweet var 15:e sekund och i skrivande stund mäter den dryga 70 miljoner trumps. Kreatörerna Jacob Sempler och Emil Tiismann på reklambyrån Animal kan gott ge varandra en varsin klapp på axeln.

Duon berättar för Resumé att sajten blev till efter den häpnadsväckande upptäckten att domänen var ledig att boka. Efter en investering på 15 dollar sattes kreatörsarbetet igång och idén att håna Trump med hjälp av en blåsande trumpet väcktes. Sajten växte organiskt – vilket vittnar om att de inte var ensamma om att vilja håna den omstridde presidentkandidaten.

donald-trump-12

Varför blev just det här en viral succé? Några av de viktigaste faktorerna är:

  1. Tajmingen: Det amerikanska valet har ett tokhögt nyhetsvärde  just nu och bevakas över hela världen.
  2. Engagemang i frågan: Trump har många motståndare världen över som saknar en reell möjlighet att öppet visa sitt missnöje. Sajten trumpdonald.org fyller den funktionen.
  3. Humorn: Man kan tycka att känns banalt att göra ett politiskt statement genom att digitalt blåsa Donald Trump i håret. Vad gör det för skillnad? Kanske inte någon, men då kan vi fortfarande nöja oss med att vi hade kul på vägen. Donalds ögon som följer trumpetens rörelse, det larviga ljudet och att den SPRUTAR KONFETTI gör den till en genial nöjesmaskin.

Nu rundar jag av för att lägga några trumps. Hej på er!

Källa: Resumé 

Läs även:

Funktionerna som gör ditt innehåll socialt och viralt

3 virala äggvideos till påsk

RFSU väljer gerillamarknadsföring

 

[otw_is sidebar=otw-sidebar-1]