Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Viktigast när du ska rekrytera unga digitala talanger - ExploreCurate

Viktigast när du ska rekrytera unga digitala talanger


Allt fler rekryteringsannonser riktar sig till unga digitala talanger. Men det är långt från alla företag som är attraktiva för den målgruppen och det krävs mer än en bra rekryteringsannons för att vara det. En undersökning som gjorts av Glassdoor visar t ex att lön först kommer på sjätte plats efter de här 5 kraven:

Alla tricks för att få ett nytt jobb via sociala medier

#1. Modern syn på att använda sociala medier i arbetet

Har din företag eller cheferna på firman en gammaldags syn på sociala medier? Då kommer det att bli en krock.

#2. Företagets rykte

Vad anses om ditt företag? Är varumärket nersvärtat av konstiga affärer, märkliga uttalanden, konstig människosyn eller bryr sig för lite om något? Var beredd på att bli Googlad och bedömd.

#3. Frihet att använda den IT man vill

Har ditt företag en allt för stiff IT-policy? T ex att man bara får använda Windows eller iOS. Eller att vissa webbaserade tjänster är förbjudna eller att företaget sitter fast i sjukt krångliga IT-system from hell (90-talet). Var beredd att det blir bråk.

#4. Mobilt arbete

Ja det behöver väl inte sägas. Digitala talanger jobbar ju digitalt och då känns inte 8.30-17 på kontoret helt awesome. Tittar du snett när någon kommer in kl. 11 bör du kanske också förstå vilka som är uppkopplade och jobbar kl. 23.

#5. Företagets kultur

Hur är stämningen och sammanhållningen på jobbet? Finns det en vision som berör? Ett tydligt ”why”? Mångfald? Finns det schysta personalvillkor? Rekrytering är dyrt och dyrast är de som tar slut inom ett år. Att skapa en stark företagskultur är grunden för en hållbar organisationsekonomi.

Källa: Glassdoor, Sociala Media Today

Banner 4

Läs också:

De 10 mest populära techföretagen att arbeta på 2015

Jeff Weiner är en bättre chef än Mark Zuckerberg

Fakta och trender för alla rekryteringsbolag som vill bli mer digitala