Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Välj rätt färg på väg mot en lyckad strategi - ExploreCurate

Välj rätt färg på väg mot en lyckad strategi


Att bra innehåll är väldigt viktigt i din marknadsföring, har vi åtskilliga gånger förklarat här på ExploreCurate under de senaste åren. Och utan en väl genomarbetad strategi för distributionen i sociala plattformar och egna kanaler, riskerar dyra kampanjer att falla platt till marken. Det är väl heller ingen överraskning.

Men, hur är det med prioriteringen av arbetet med färgval för sajter, landningssidor, nyhetsbrev, bilder, videos eller annan digital kommunikation? Hm, ganska dåligt va? Då är det hög tid att vakna!

Enligt TruConversion styrs 90 procent av kundernas intryck enbart av färgvalet och menar att varumärken genom små justeringar i sina kampanjer, som att ändra CTA-knappar från en färg till en annan, kan uppnå 20 procent bättre resultat.

Det är också oerhört viktigt att lära sig vilka färger som väcker specifika känslor hos utvalda målgrupper. Blå, till exempel representerar förtroende och pålitlighet och genererar positiva reaktioner hos både kvinnor och män. Färgen lila, däremot, attraherar kvinnor och kopplas till kvalitet, exklusivitet och kreativitet. Män gillar inte rosa.

Men det gäller att vara sparsam med färgerna. 95 procent av världens 100 största varumärken använder endast en eller två färger i sina loggor.

Studera denna infographic och lägg sedan lite extra tid på färgvalet. Det kommer att löna sig.

Själv gillar jag de flesta färger, törs inget annat eftersom jag tillhör de tio procent av den manliga, svenska befolkningen som är färgblinda.

HOW-TO-USE-COLORS-TO-INCREASE-YOUR-CONVERSION-RATE

LÄS ÄVEN

Vad är content marketing och vad gör man för att lyckas?

Därför är det dags att lägga din content strategy på hyllan

Mördande bra och inspirerande marknadsföring för ”Suicide squad”

KÄLLA: Contently

, ,