Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför är det dags att lägga din content strategy på hyllan - ExploreCurate

Därför är det dags att lägga din content strategy på hyllan


Dags att lägga din content strategy på hyllan. Nu är det content methodology som gäller.

OK, känner ni också att det kanske räcker med alla häftiga listor med tips och trender, som florerar kring nyåret. Nu har det gått en månad, vi har smält det mesta och vågar därmed presentera en intressant insikt kring vilka trender som kommer att förändra hela content marketing-industrin under 2016.

Det är Joe Lazauskas på Contently som har kollat i timglaset, undertecknad som översatt fritt.

1) Allt fler journalister och redaktörer väljer att jobba med content marketing.

Chefer på företagens marknadsavdelningar ställs inför ett fullbordat faktum under 2016. Det fungerar inte att beordra slipade marknadsförare att ”fixa lite content” och sedan räkna med att kunna konkurrera på en allt tuffare marknad. Det krävs specialiserade färdigheter, yrkeskunnande, kompetens.
Alltså, allt fler varumärken anställer redaktörer på fulltid, lockar med löner långt över vad tidningshus och förlag har råd med. Till och med färska digitala publicister svettas med sina budgetar i dessa tider.

2) Allt mer av marknadsföringsbudgeten riktas mot content marketing.

För den som producerar bra innehåll och förstår sig på targeting, finns enorma möjligheter till trafik från Facebook, vilket i sin tur kan generera väldigt hög avkastning på investeringarna.
Problemet för många företag är att stora belopp investeras i att skapa innehåll, men inget finns budgeterat för att locka besökare. När mediafolk tar sina publicistiska hemligheter med sig till varumärkesvärlden, används budgeten istället till marknadsföring av innehållet, resultaten redovisas för annonsörer och ROI kommer att flöda.

3) Traditionell innehållsstrategi börjar ifrågasättas.

Så här jobbar varumärken idag: De satsar enorma summor på att låta en byrå sy ihop en plan som beskriver vad deras konsumenter vill ha – idag, imorgon, nästa månad, nästa år, forever. Diagram med färgglada tårtbitar, en redaktionell kalender, en lista med SEO keywords. En mix av den process som varumärken historiskt sätt alltid använt vid lanseringar av stora annonskampanjer.
Vem skulle aldrig göra så? Riktiga publicister! De vet att en innehållsstrategi bara är en kvalificerad gissning och att det enda som fungerar är research, produktion av innehåll publiken förhoppningsvis gillar, test av distributionskanaler och analys inför nästa publicering. Budgeten används till att ta fram faktiska resultat, utvärdera antaganden vilket gör dig bättre och bättre över tid.

Stryk benämningen innehållsstrategi. Dags för innehållsmetodik. Create. Distribute. Optimize.

4) Inte bara marknadsavdelningen investerar i innehåll.

Allt fler varumärken bygger interna centraliserade innehållsavdelningar, studios eller redaktioner, som servar alla delar av verksamheten för att maximera värdet av hela operationen kring innehållet.
Innehåll är en investering, inte längre enbart med fokus på marknadsföring. Ett hemligt vapen i kampen för mer försäljning, förstärkning av varumärket och inte minst, ett stöd vid rekrytering.

5) Användandet av content marketing-teknologi kommer att öka lavinartat

När varumärkena investerar mer i content marketing och fler avdelningar involveras i verksamheten, behövs centrala teknologiska plattformar och verktyg för att se till att allt inte slutar i kaos. Innehållsmarknadsföringen har mognat. Det har också den teknologi som stödjer den i form av plattformar, verktyg och applikationer för hela säljresan. Och mer därtill. Här har ni en genomgång som kommer att hålla er vaken hela natten.

LÄS ÄVEN

Harry Potter, magisk content marketing

En personlig minnesstund från 2015

SEO + content marketing = SANT!

KÄLLA: Contently.