Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
#78 Därför blir 2016 slutet för alla självutnämnda "sociala medier" roller - ExploreCurate

#78 Därför blir 2016 slutet för alla självutnämnda ”sociala medier” roller


Det är slut på att utnämna sig själv till låtsasyrkesrollen ”vi som jobbar med sociala medier”. 2015 var det sista året då det kunde räcka med att tycka ”sociala medier är roligt” för att få arbeta med det.

Under 2016 klarar man sig inte med att vara ohälsosamt mycket uppkopplad, kunna hantera Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram och Google Analytics hjälpligt. Det kommer dessutom att krävas kompetens inom följande fyra områden:

#1. Alla kanaler och många fler verktyg

Traditionella och sociala. Alla är de kanaler med unika karaktärer som gör dem mer eller mindre lämpade för olika typer av kommunikaton och kanalerna i sig sätter förutsättningarna för budskap och tonalitet.

Att få jobba med sociala medier 2016 kommer kräva att man hanterar fler kanaler än de sociala och det kommer att vara lika viktigt att kunna alla de nya smarta verktygen och tjänsterna som underlättar arbetet med alla kanaler.

Läs om alla områden här. 

Läs fler artiklar i samma artikelserie och kontakta Johan Svensson för föreläsningar, workshops och rådgivning i ämnet #digitalainsikter.

#79 Digitala trender som avslöjar vilka som påstår sig vara digitala strateger och vilka som verkligen kan leva upp till det

#78 Därför blir 2016 slutet för alla självutnämnda ”sociala medier” roller

#77 Här är områdena Internet of Things (IoT) kommera att revolutionera