Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför är SnapChat bra för content - ExploreCurate

Därför är SnapChat bra för content


En murvel med enormt nyhetsbehov scannar av sajter och digitala plattformar minst ett par gånger per dag. För att inte tala om varje vaket ögonblick nattetid. En tuff sysselsättning. Förutom bra koll på vad som händer, är en annan positiv effekt av denna konstanta omvärldsbevakning nyttig bevakning av trender för digital presentation av nyheter.

Det skrivs spaltkilometer – om man nu kan använda en sådan referens i dessa digitala tider … – om Facebooks Instant articles, Twitters Moments, Googles AMP,  Apple News m fl. Diskussionen domineras av publicisterna, annonsörerna och frågorna kring intäkter. Men ingen av dessa tjänster erbjuder egentligen några nya upplevelser för besökaren. Innehållet i sig följer oftast standardmallen för nyhetsdistribution. Inget ont i det, men för den som jagar efter plattformar som sätter lite press på och tvingar nyhetsmedias redaktioner att stå på tårna utvecklingsmässigt är det fortfarande tämligen tunnsått där ute.

SnapChat är definitivt den hetaste plattformen för innehållspresentation och distribution. Det händer väldigt intressanta saker på olika ställen i appen, och flera publicister satsar stora pengar och resurser på attraktiva, korta, snabba, snygga kombinationer av video, text och bilder.

Har försökt hålla koll på de snabba flödena under helgerna och speciellt Vox har lyckats väldigt bra med sitt innehåll. Attraktivt för alla målgrupper, med klart fokus på de yngre. Även gamla, tunga CNN imponerar med jämna mellanrum. Jag gillar skarpt det som för tillfället händer på SnapChat. Och det är bra för utvecklingen av innehåll, inte minst nyheter.

Läs mer om Vox’ satsning på SnapChat här.

ExploreCurate.com har samlat ett antal läsvärda artiklar om SnapChat, som enligt alla spekulationer inför 2016, fortsätter ligga i frontlinjen och pressa Facebook, Twitter och kompani.

Under de dramatiska händelserna i San Bernardino, Kalifornien, där 14 personer sköts till döds, agerade SnapChat nyhetsleverantör när plattformen samlade crowsourcade videos i ett antal stories. Det uppmärksammades stort i USA. Läs mer om det här.

Ett stort steg, inte minst marknadsföringsmässigt är att SnapChat kommer att tillåta sina Discover-partners att länka in i appen från plattformar som Facebook och Twitter.

SnapChat har också, överraskande enligt många, stängt sin populära filter-shop. Läs mer här.

Den hårdaste kritiken mot SnapChat kommer från annonssidan, men under 2016 bygger plattformen ett nytt API vilket innebär att marknadsförarare kommer att kunna styra sina kampanjer i alla delar av appen.

Läs mer här:

Snapchat is building an ad technology platform

How Snapchat’s new ad API will change the platform

http://smashdig.com/artikel/how-snapchats-new-ad-api-will-change-the-user-experience/

Sport är hett på SnapChat. NHL, NFL använder sina konton eller stories för olika typer av rapportering kring större idrottsevenemang och genererar sanslösa tittarsiffror. Runt tio miljoner har registrerats för vissa stories. Läs mer här.

Slutligen rekommenderar vi den här artikeln från Business Insider, som redovisar bilden av SnapChat ur kundperspektiv 2015. Väldigt läsvärt och intressant.

LÄS ÄVEN

SnapChat växlar upp – så ska miljonerna rulla in

Den ultimata Snapchat guiden till alla föräldrar

Så ska SnapChats 24-årige VD revolutionera mobil annonsering