Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Vad vi kan förvänta oss av CES 2016 - ExploreCurate

Vad vi kan förvänta oss av CES 2016


Jag har tidigare skrivit en artikel om Internet of Things och att en kollega på Berghs School of Communication har dragit vinstlotten och ska åka till Las Vegas 6-9 januari och bevaka CES 2016. Skolan kommer under 2016 att fokusera på Creative Innovation och det ska bli mycket intressant att jobba med.

Vad kan vi då förvänta oss att möta för kreativ innovation på världens största event för technerdar?

Wearables

android wear branded watch faces

Nu kommer nya generationen av bärbara enheter som blir mer och mer personaliserade. Naturligtvis kommer de största aktörerna finnas på plats som Pebble, Apple, Google och alla varianter av Android Wear, men det kommer också att finnas många nya nischade aktörer.

Virtual Reality

Gear VR Edit

Virtual Reality är inte längre bara spel. Det kommer att bli tydligt på CES där releasen av ett nytt konsument headset från Oculus kommer att vara i fokus.

Drönare

Zano drone

Även om de s.k. ”hover” boardsen kommer att finnas i överflöd på CES, är det drönarna som kommer att stå för det mest innovativa. Under temat ”Unmanned systems” kommer nya typer av drönare att presenteras inom områden som fotografering, sökning, resor, konstruktioner, sport mm.

Uppkopplade hem

Tado_IoT_IFTTT_lifestyle

Många tror att Internet of Things (IoT) får sitt stora genombrott i år och det kommer att visa sig på CES. Här kan du läsa mer om IoT inför CES.

Här kan du läsa mer om vad man kan förvänta sig av CES 2016.

Källa: TNW

Läs också:

#76 Tio böcker du ska önska dig om du bestämt dig för att bli en entreprenör

#75 Hur skickligt svingar din VD sin ljussabel 2016?

#74 De 10 budorden inom ”bootstrapping” som gör startups så konkurrenskraftiga