Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Reflektioner från Summit 2015 i London - ExploreCurate

Reflektioner från Summit 2015 i London


I samma byggnad som de klassiska tidningarna The Guardian och The Observer två kvarter från Kings Cross, ligger konferensanläggningen Kings Place. Där har vi spenderat dagen för andra året i rad. Det fanns en tydligare prägel av ”tidningshus” på årets The CMA International Content Marketing Summit jämfört med förra årets upplaga och klyschan ”alla företag blir medieföretag” kändes avdammad och aktuell igen.

Nyss hemkommen kommer här en handfull reflektioner.

#1. Native eller Brand journalism har etablerat sig

Tidningshusen har omfamnat ”redaktionella annonser” fullt ut och det är både efterfrågan från annonsörerna och teknikutvecklingen i form av Adblockers som har drivit på.

#2. Content har ersatt begreppet Content marketing

Det var anmärkningsvärt hur sällan någon av talarna sa ”Content marketing”. Det handlar om ”Content”. ”Marketing” är liksom ”without saying”.

#3. Distribution is king

Ett tydligt fokus på distribution. Utmaningen att nå ut. Räckvidd framför kvalité. Meningslösheten att posta igen om ingen brydde sig första gången. Generationsperspektivet på hashtags. Facebook’s tydliga strategi att förminska sök och Googles betydelse.

#4. Storymaking, not Storytelling

Många kan berätta en historia, men de som kan skapa en är de som verkligen är värda sin vikt i guld. En ny generation ”creatives” som behärskar bild, video och som ligger nyfiket redo för VR (virtual reality) – nästa stora formatsprång för innehåll.

#5. Slutet för ”Social media Voodoo”

Mystiken kring sociala medier är över. Fokus på resultat, testing och förståelse för data har tagit över. Viralt är ingen slump. Det är en vetenskap och hårt arbete.

Läs också:

Så var Content Day 2015

#10 insikter från Content Marketing World 2015

#7 insikter från “The Next Web Europe 2015” Amsterdam