7 appar för DIN säkerhet

, , , ,

Världen har blivit lite osäkrare. Bara timmar efter attacken i Paris aktiverade Facebook sin Safety Check Tool där alla i närheten av attentatsområdena fick verifiera sin säkerhet för sina vänner på Facebook genom att svara på notifieringen ”Ja, låt mina vänner veta”. Mer än 4 miljoner människor använde Facebook’s tjänst i samband med Parisattentaten.

Här presenterar vi 7 olika appar som på olika sätt är utvecklade för din säkerhet.

Guardly 

guardly När du tappar täckning ser Guardly till att skicka en alert och till din en eller flera personer som du uppgett som kontaktpersoner.

LINE Messenger

LINE messengerIn March 2011, Japan was hit by an 8.9 magnitude earthquake that initiated a 30-foot high tsunami, triggering a nuclear meltdown of the Fukushima Daichi plant.

LINE Messenger tar vid när det vanliga telefonnätet är utslaget och användes för första gången 2011 vid olyckan på kärnkraftverket Fukushima.

Disaster Alert

Disaster AlertDisaster Alert är en kollaborativ direktkanal som kan användas vid naturkatastrofer.

Life360

Life360Life360 hjälper familjer att ha kontakt med enkla funktioner för att hålla koll på var familjemedlemmarna befinner sig och säkerhetsstatus. Appen har också en ”panikknapp”.

SirenGPS

SirenSirenGPS är en kollaborativ tjänst som kan användas av en community och hjälper räddningstjänsten att hitta rätt genom att de användare (mobiltelefoner) bildar ett mer finmaskigt nät än bara 3G sändarna.

Red Panic Button

Red Panic ButtonRed Panic Button är vad det låter som och är kopplat med Google Maps, SMS, e-post, Twitter eller Facebook.

ICE: In Case of Emergency

ICEDen här appen är en del i appfamiljen Appventive och ger den som är först på plats vid en olycka värdefull information om den förolyckade.

Källa: TNW

Läs också:

6 appar som hjälper dig fokusera på jobbet efter semestern

Populäraste apparna i olika delar av världen

20 appar som gör dig mer produktiv

10 appar som gör dig mer kreativ