Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Tomtens Content Marketing - ExploreCurate

Tomtens Content Marketing


Snart är det dags att öppna första luckan. Glöggen är satt och julklapparna ska betas av. Julen är här och tomten och hans team kör på högtryck inför leveransen som sker den 24:december.

tomte3

  1. Planering.

Tomten är en riktigt bra projektledare (eller är det tomtemor tro?) när det gäller att planera upp sitt arbete inför julens hektiska period (kampanj). Även om vi bara ser tomten och allt som hör julen till under ett par intensiva månader med start i november så påbörjas arbetet med planering och förberedelse redan i januari, alltså så fort föregående jul tar slut. Det är ett gediget förarbete som krävs för att lyckas ro julen i land varje år. Det är inget som tomten gör på en höft bara så där. Riktigt bra arbete och resultat kräver en noggrann planering och hårt arbete.

Det är genom dessa vi kan bli ännu bättre och få värdefull data på vad som fungerar och inte fungerar.

  1. Målgruppskunskap.

Tomten är riktigt grym på att veta vad hans målgrupper vill ha. Jo, det är inte så lätt att få ”DirektÖnskelistor” skickade till sig men ändå. Han anpassar sina produkter/tjänster (presenter) efter vad som efterfrågas. Visst, jag har sett både vuxna och barn som gråter för att klappen inte är vad dom önskade men ibland måste vi göra misstag för att kunna förstå vår målgrupp bättre. Det är genom dessa vi kan bli ännu bättre och få värdefull data på vad som fungerar och inte fungerar.

tomte4

  1. Segmentering.

Tomten gör det lätt för sig när han segmenterar sina målgrupper. Snäll eller dum. Kanske lite svårt för oss inom marknadsföring i sociala medier men det är ett enkelt och rakt exempel på hur viktigt det är att veta vem ni ska vända er mot i er kommunikation. Visst, det går ju att skjuta brett men vad blir relevansen i budskapet och hur relevant är mottagaren för er och er innehållsmarknadsföring. Men kanske ni vill kommunicera med ALLA. Det brukar oftast inte bli så bra dock (dock = clicheord).

tomte2

  1. Samarbetspartners.

Tomten och hans team är riktigt bra på samarbeten med andra aktörer. Allt från Coca Cola till den lokale tobakshandlaren. För att nå de relevanta målgrupper ni vill kommunicera med gäller det att förstå deras beteenden och var de befinner sig och vilka de kan tänkas att förknippa sig med. Om ni hittar ambassadörer som ni kan ingå ett samarbete med och öka möjligheten att nå den målgrupp ni har siktat in er på är EN väg att gå. Detta kan vara en bra strategi att använda inom just Content Marketing.

Hur vi alla vaggas in i tomteteamets strategi i att ”den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”

  1. Cliffhanger.

Sist men inte minst. Tomten är jättebra på att hålla målgruppen på halster. Alla känner vi igen hur 1:a december är början på den stora nedräkningen. Hur vi alla vaggas in i tomteteamets strategi i att ”den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”(nåja). Julkalendrar med tomtemotiv köps in, TV, radio och Sociala Medie kalendrar ses och lyssnas till. Hem pyntas och granar kläs. Allt inför den stora finalen på julafton som är dagen då ”leverans” sker. Jag gissar på att dagen före julafton är den dag då en av målgrupperna (barnen) har som allra svårast att somna. Snacka om att skapa förväntningar inför vad som komma skall!

Tomtefamiljen är med andra ord MÄSTARE på att skapa engagemang kring sin virala kampanj som är döpt till Julen. Kan vara värt att kolla in och hämta inspiration från.

Jag säger som Tomten. God Jul!

Läs även

10 strategier för morgondagens Content Marketing

Sluta att vara en roll up-avdelning – Content is king!