Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Christian delar med sig av dag 2 på SIME - ExploreCurate

Christian delar med sig av dag 2 på SIME


Andra dagen kickar igång med ett späckat schema. Solen skiner och Djurgården är på sitt vackraste hösthumör. Energin inne på Circus är på topp.

Dagen börjar med hur passion kan förändra ditt liv. För att vi ska kunna göra arbetet framgångsrikt är ämnet för första talaren: How to win the Nobel Prize – and igniting the spark of creativity med Tobias Degsell.

SvtPlay är på plats och levererar en fantastisk mening angående framtiden: Content och Tech is KING. Jag ler för mig själv och håller med!

ALLA är artister, ALLA kan göra vad som helst med dagens teknik

Mahesh Kumar och Pascal Finette säger att ALLA är artister, ALLA kan göra vad som helst med dagens teknik, främst handlar det om att tänka om hur företagsstrukturer är uppbyggda. Som företag, tänk mer: Vi supportar våra anställda/medarbetare att ta fram ideer som är galna, supporta dem till att tänka annorlunda. Låt klimatet vara mer som ett dagis, lek fram er framgång. Och. ”Skruueeev JanteLagen!

Återkopplades även till gårdagens robot insikter. Även om robotar och maskiner är på stark frammarsch så kommer framtiden formas av människor. Robotar är svaret på mycket men framtiden tillhör människan. True that!

Sime2

Ove Rytter välkomnades också upp på scen, i Batman dräkt(!) Pratar lite o träning och hur kroppen anpassar sig till vilken träningsform du väljer att utöva. Hur viktigt det är med träning för att utföra ditt jobb på det mest framgångsrika och effektiva sätt. Enligt Speedgym så behövs inte mer än 20 minuters träning i veckan för att göra dig superfit!? Något som är säkert iallafall är att träning gör dig kreativ.

Body Hacking. Vi fick en intressant och gripande berättelse av en man som hade en robotarm. Han berättade hur armen fungerar med tankekraft. En handskakning med moderatorn gav stora skrattsalvor. Moderatorn var orolig hur stark han var i armen, om han kunde ta sig ur handskakningen. Nigel Ackland svarade: Jag kan hålla fast dig hur länge jag vill, varje finger på min hand kan bära 40(!) kilo per finger. *rysningar.

Jag kan hålla fast dig hur länge jag vill, varje finger på min hand kan bära 40(!) kilo per finger

Body Hacking kommer i framtiden vara lika vanligt som mobiltelefoner. Teknik som hjälper människor att leva ett normalt liv. En av talarna på scen hade implantat som bland annat botade baksmällor. Det är ju också ett alternativ.

Strategier för företag verkar vara en bristvara. Det är märkligt med tanke på hur många som ändå gått över till digita marknadsföring. Ja, snart är termen #DigitalMarknadsföring bara marknadsföring. Men vägen dit är lång för de flesta ännu. Exempel som Kodak togs upp. Dom hade allt, ägde marknaden och Kodak var en term likt Google/Googla. Vad hände. Dom vägrade anpassa sig till marknaden, slog sig för bröstet och fortsatte med inställningen: Vi är störst, vi är bäst. Jo, det vet vi ju alla hur det gick. RIP Kodak.

På en av workshoparna togs GeoFencing upp. Ett sätt att avskärma en viss area, exempelvis en konsert, idrottsarena eller Sime. På så sätt kan du som marknadsförare samla in data av intressanta målgrupper inom detta område för att sedan rikta din marknadsföring baserat på deras online aktivitet. Snacka om relevant Content Marketing. Dessutom. Runt hörnet står teknik som gifter sig med GeoFencing och gör marknadsföringen än mer relevant och effektiv.

Ett moment som var riktigt roligt var när en ”lekledare” kom upp på scen och bad oss i publiken härma honom när han gjorde en del övningar som innefattade klappa händerna, sträcka upp knytna nävar i takt och spela fiol. ALLA var med och gjorde detta i symbios. När han var klar spelades allt upp på den gigantiska duken synkad med musik och publiken filmad. Väldigt kul. Tillsammans skapar vi magi.

sime2tom

Så.

Jag tänkte avrunda dagen här. Även om den fortsätter lite till, både med innehåll och galamiddag ikväll.

Sime15 har varit fantastiskt. Grymma föreläsare, häftig energi och en massa roliga insikter. Content Marketing och Tech står sig starkt och växer sig ännu starkare för varje dag. Tillsammans formar vi den digitala innehållsmarknadsföringen och verktygen för att förändra kommunikationen finns redan. Använd dessa rätt och ni blir framgångsrika.

Tack för mig denna gång och tipsar er att kolla in tomten. Han kan en hel del om Content Marketing. 😉

Här ser du det bästa från SIME 2015

Läs även:

Christian delar 3 insikter från första dagen på SIME

#7 insikter från ”The Next Web Europe 2015” Amsterdam