Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Christian delar 3 insikter från första dagen på SIME - ExploreCurate

Christian delar 3 insikter från första dagen på SIME


Jag har varit på Sime 2015 idag. Ett fantastiskt event och massor med folk. Circus är ju för övrigt en väldigt trevlig byggnad att hålla stora event som detta i. Det sas och diskuterades såklart väldigt mycket. Google var där, Singularity University, UNHCR, Samsung med flera. Jag tänkte ta de punkter som fastande mest hos mig på 1:a dagen av Sime. Enjoy!

RobotMrs

1. Robotar

De flesta var överens om att vi snart är där. Roboten är på väg att slå sig fram i det vardagliga livet. Det gavs exempel från Japan där många redan har robotar i vardagen. Leksaker som är robotar och kan föra dialog med barnen är ett vanligt inslag. Även inom barnomsorgen finns robotar som inslag i form av personal. Hur detta rent konkret fungerar låter jag vara osagt men de finns och dom gör sitt jobb.

Så fort det är möjligt skaffar jag mig en egen C3PO direkt

För egen del är jag väldigt pepp på att robotar ska bli en del av vardagen. Alltså robotar så som vi fantiserar om. Är de konstruerade och programmerade för en specifik uppgift så är de det perfekta substitutet för en människa som alltför oftast har defekter som är svåra att göra något åt. Röster hörs ofta om att människan ska vara försiktiga med teknikens framfart. Att AI kan vara en risk för framtida mänsklig existens. Må så vara. Men. Det var inte så längesen kameran ansågs farlig, att ett fotografi fångade människans själ och ledde oss mot fördärvet.

2. Sociala Medier som den digitala actionsporten

Det andra jag tyckte var riktigt bra som även handlade om Content Marketing var när Pixie Sartang var uppe på scen. Hon ser Sociala Medier som den digitala actionsporten. Håller med fullt ut där, bra liknelse.

Hon tog upp att det blir än viktigare att se innehållsmarknadsföringen ur ett mänskligt perspektiv. Att kunna baka in historier i ditt content som gör att mottagaren kan känna på ett mänskligt plan inför din produkt/tjänst. Hon gav ett stående exempel på scen (tror att hon freestylade lite). Det stod några tomma stolar bredvid henne. Istället för att bara säga att denna stolen ska ni köpa, den är grym. Visade hon att istället kan du berätta något i stil med:

När jag bröt benet i våras så var det en jobbig tid. Fanns inte mycket jag kunde ägna mig åt, flera av mina vänner tyckte inte det var så kul att umgås med mig. Men DU fanns där, DU stöttade mig hela vägen. DU tittade på serier med mig. DU skrev min blogg tillsammans med mig. TACK stolen för att du finns.

Ungefär så. Det är ett jättefint (och enkelt) exempel på hur vi kan koppla känslor till en produkt istället för att bara säga: Köp stolen, den är jättebra och prisvärd.

Lär känna din publik och gissa inte när du genomför din marknadsföring. Vad är bättre än att lära känna sin publik genom sociala medier?

Använd din Content Marketing på ett planerat och väl genomfört sätt och din publik hittar dig. Lyssna på din publik när dom ”reser” genom ditt ekosystem, var och när i kundresan hackar det?

VR

3. Dagens skola gör inte så mycket rätt…

Den som trots allt var coolast av talarna var Emil Erne. En tonåring (student) som sa: Dagens skola gör inte så mycket rätt. De lär oss inte det vi vill lära oss. Jag antar att Google står för det!?

Det talades en hel del om Virtual Reality också. Det har ju gjorts det ett tag och även för många år sedan. Men nu verkar det som att tekniken verkligen är här för att ge oss den fantastiska resa som den är ämnad för. Jag har testat Oculus Rift och vet hur grymt det är. Snart reser vi till platser i soffan.

Nu ser jag fram emot morgondagen. Tror att den blir minst lika bra.

Så. Robotar. Virtual Reality och Content Marketing is KING!

Här ser du det bästa från SIME 2015

Läs också:

#7 insikter från “The Next Web Europe 2015″ Amsterdam

#10 insikter från Content Marketing World 2015

7 insikter från Content Marketing World eller varför har amerikaner världens fulaste byxor?