Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Spännande och skrämmande insikter på Klaus-Peter Beiersdorfs föreläsning - ExploreCurate

Spännande och skrämmande insikter på Klaus-Peter Beiersdorfs föreläsning


Det senaste i raden av våra återkommande frukostseminarier om content marketing var riktigt intressant. Vår föreläsare (och nya medarbetare) Klaus-Peter Beiersdorf utlovade innan seminariet att han skulle guida lyssnarna genom dagens komplicerade medielandskap:

“Med hundratals nya digitala plattformar och ett medielandskap som är snårigare än en skog designad av självaste bröderna Grimm så är det mer komplicerad att hitta rätt än någonsin. Vad samlar de sociala nätverken in för data, och på vilket sätt kan det hjälpa dig att hitta rätt målgrupper när du planerar din marknadsföring? Speciellt eftersom vi delar med oss av våra intressen, aktiviteter och personliga relationer i de sociala nätverken. Och var går gränsen för när man passerat det som kan anses vara OK med avseende på den personliga integriteten?”

Klaus-Peter levererade det och mer därtill. På en timme förklarade han på ett lättförståeligt men vetenskapligt sätt vad dagens övervakning av datoranvändare som t.ex. Google och Facebook använder sig av innebär. Både för konsumenter och företag finns det nämligen både för- och nackdelar med den.

Som avslutning gav Klaus-Peter Beiersdorf tre viktiga tips angående ämnet:

1. Använd datan. Anskaffa all data du kan om din tilltänkta målgrupp. Ibland är målgruppen inte den du tror att den är baserat på dina egna fördomar. Frågar du kunderna vad de tycker så svarar de som de tror att du vill att dom ska svara. Använd dig av de ”skämskuddar” som du genom anskaffad data kan se att mottagarna av informationen har i sin mentala tv-soffa. Den typen av data är den mest värdefulla, för den är så att säga inte så publik och därmed även bottnad i det undermedvetna.
2. Skapa innehåll som är relevant för den målgruppen. Skapa material som innehåller lite ”brus” så att det känns geniunt och äkta och inte så tillrättalagt. Skapa inte innehåll av reklam, men gärna tvärt om. Skapa innehåll som ”drabbar” mottagaren.
3. Mät alla dina insatser och gör mer av det du gör rätt. Kolla vad målgruppen reagerar positivt på och jobba mer med den typen av material. Stryk det som uppfattas som irrelevant av målgruppen/mottagaren av kommunikationen. Indikationen på att det inte är relevant är att mottagarna inte engagerar sig.

 

Klaus-Peters föreläsning höll publiken intresserad i över en timme.
Klaus-Peters föreläsning höll publiken intresserad i över en timme.

 

Ni kan ta del av fler bilder och insikter från onsdagen (och tidigare frukostar) under länken #BullsCMfrukost på Twitter.

Länken till Klaus-Peters presentation ”Maktförhållandena inom media” hittas HÄR.

Information om nästa frukostseminarium kommer snart, håll utkik här på Explore Curate och på vår facebook-sida under de närmaste veckorna.