Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 trender som förändrar hur vi kommer att marknadsföra - ExploreCurate

5 trender som förändrar hur vi kommer att marknadsföra


Länge har sociala medier varit det som ställt allt på ända och som tvingat alla marknadsförare att lära om och lära nytt. Men det är mer som knackar på att förändra hur vi kommer att marknadsföra och det har aldrig varit mer utmanande att arbeta med marknadsföring än nu.

1) Relationsmarknadsföring via mobilen

Möjligheten att skapa relation med sina kunder går via mobilen och 2016 kommer världen att bestå av 2 miljarder mobilanvändare. Vi har tidigare fått lära oss att om du inte dyker upp när kunderna söker på Google så finns du inte. Nu kommer du heller inte att existera om du inte har en relation med dina kunder via deras mobiltelefon.

2) Marketing Automation

Det kommer en renässans för säljstödssystem och CRM, men det är Marketing Automation modulen som är det nya heta. Med allt bättre insikter om kunderna behövs automatiserade kunddialoger där prospekts blir kvalificerade leads som blir kunder.

3) Location-based marknadsföring

Digitalt behöver inte betyda att kommunikationen bara kan ske PÅ Internet. Med iBeacons och RFID kan marknadsförare använda digital teknik i den fysiska affären och kontakten med kunder. Med Location-based marknadsföringsteknik skapas nya A-lägen.

4) Virtual Reality 

Virtual reality teknologi som Oculus Rift kommer att användas mer och mer för att engagera kunder. VR är något som alla i retail kommer att börja använda som en naturlig del i sin ”digitala skyltning och demonstrationer”.

5) The Internet of Things (IoT)

Wearable teknologi blir allt vanligare och därmed skapas nya möjligheter för marknadsföring och då är det mer datan än kanalen som är intressant. Mest intressant är att allt kommer att börja kommunicera. Precis allt.

Läs också: Nu är det dags att ta med Internet of Things i affärsutvecklingen

Källa: HubSpot

Läs mer:

Stora utmaningar när företagen ska välja system för Marketing Automation

Färsk kartläggning av de nya Marketing automation systemen som kostar en bråkdel av de gamla (engelska)

25 miljarder skäl att satsa på Internet of Things nu