Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Här är de unga entreprenörerna som kan bli de nya Bill Gates, Mark Zuckerberg och Arianna Huffington - ExploreCurate

Här är de unga entreprenörerna som kan bli de nya Bill Gates, Mark Zuckerberg och Arianna Huffington


Bill, Steve och Mark framstår som ”late bloomers” (med sina 23, 21 och 19 år när de startade sina entprenörskarriär) om man jämför med dagens unga entreprenörer. De är extremt unga. T o m så unga att de är för unga att vara VD (i alla fall enligt lagen).

Barn står inte längre och säljer saft och bullar till klassresan. De skapar prylar och tjänster med teknik och allt de har access till via sitt ständigt uppkopplade tillstånd. Allt är möjligt, inget är omöjligt och de är mer målmedvetna än någonsin.

Här är de mest namnstarka unga entreprenörerna från världens alla hörn (och mest Kalifornien)

banerjee

Shubham Banerjee  13, Santa Clara, California

Skaparen av Braigo – en Braille printer som hjälper blinda att läsa. Skapad av Lego Mindstorms EV3 kit. Intel har precis investerat i hans företag.

soroush

Soroush Ghodsi – 13, Waterloo, Ontario

Den unga VD:n på Slik Technologies har skapat en söktjänst som filtrerar företag utifrån specifika kriterier. Det här är hans fjärde startup och hans andra VD-roll..

agrawal

Rohan Agrawal – 14, Cupertino, California

Rohan började programmera robotar för OLogic redan som tolvåring. Han är grundare till Aleopile – ett konsultbolag som specialiserat sig på Robotics, Web Design och Printed Circuit Boards.

martin

Brooke Martin – 15, Spokane, Washington

Brooke har skapat teknikplattformen ICPooch och vann en TV-sänd tävling som heter “Shark Tank” och är hyllad på årets GeekWire Summit. Brooke arbetar nu med att skapa tjänster för att hjälpa äldre baserat på hennes teknik.

casey

Jordan Casey – 15, Waterford, Ireland

Jordan lärde sig programmera som nioåring och är idag en professionell apputvecklare. Hans företag Casey Games är ett av de främsta på Irland. Jordan har också ett annat bolag som heter Eventzy – ett online event management bolag. Bara en sån grej!

pastersnack

Ben Pasternak – 16, Sydney, Australia

Både Facebook och Google bjöd in Ben till sina Campus när Ben’s iPhone spel Impossible Rush fått 500 000 nedladdningar de första 6 veckorna. Idag är Ben skapare och grundare av One App.

finman

Erik Finman – 16, San Francisco, California

Erik löste in sin $1,000 bitcoin investering för $100,000 för att lansera sin Botangle som är ett online ”tutoring” program. Idag håller Erik utbildning på Stanford.

                  mach-360

Mateusz Mach – 17, Pomeranian Voivodeship, Poland

FIVE är en messaging app inspirerad av hip-hop ohc som används av rappare och mest via Apple Watch.

shankar

Shreya Shankar – 18, San Francisco Bay, California

Shreya skapade Camp Sci Girl, ett gratis virtuellt datacenter för unga tjejer på sommaren i syfte att minska könsgapet inom tech.

Källa: TNW

Läs också:

7 tips för att lyckas med din “hisspitch”

12 råd att tänka på innan du börjar som intern på en startup

5 saker att tänka på när du ska pitcha din startupidé

Deprimerande fakta för alla startups…

, , ,