Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Visualisering av data är inget nytt - ExploreCurate

Visualisering av data är inget nytt


Det blir mer och mer data och vi är själva orsaken till begreppet ”Big data” med alla tjänster vi loggar in på, innehåll vi delar, uppdaterar och skickar upp i cyberrymden. Eftersom vi svämmar över av data har behovet av visualisering av data ökat och skulle jag satsa en krona på en stensäker jobbkarriär för alla ungdomar som ska välja inriktning så är det just datavisualisering.

Men visualisering av data är inget nytt och den här infografen visar hur visualisering av data såg ut långt innan vi ens kallade det för data. Scrolla ned från den första kartan över världen år 550 före Kristus, via hur koleraepidemin spreds i London under 1854 och fram till en fantastisk 3D visualisering av hur populationen utvecklades i Sverige under perioden 1750 till 1875. Fantastiskt eller hur? Tänk vad vi kan visualisera med data.

data visualization infographic

Källa: Invest in tech

Läs också:

Årets 3 mest inspirerande TED talks om Big data

25 insikter som alla borde känna till om fenomenet som just nu förändrar vår värld – Big Data!

Därför kan Big data inte ägas av Marknadschefen