Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hur du använder Twitter för att göra affärer - ExploreCurate

Hur du använder Twitter för att göra affärer


Twitter har fått ta lite väl mycket skit efter börsintroduktionen för knappt två år sedan. Många har varit ambivalenta om de ska använda Twitter privat eller för affärer. Men nu har Instagram tagit grepp om det privata innehållet och Twitter har blivit mer renodlat för affärer och Twitter är ett riktigt effektivt verktyg för affärer.

Allt fler förstår vilket bra verktyg Twitter är för affärer och som kanal för att skapa leads

De 4 ”C”:na

1. Consuming content

Genom att följa rätt Twitteranvändare inom ämnet för din affär (experter, nyhetskällor, kunder, konkurrenter m.fl) får du snabb tillgång till viktig information.

2. Creating content

Skapa en ”thought leader” position genom att skapa innehåll som är intressant och till nytta för dina kunder. Agera expert och inte säljare. Twitter levererar leads och med rätt innehåll kan du konvertera många för vidare bearbetning eller försäljning.

3. Curating content

Du behöver inte skapa allt innehåll själv. Välj ut relevanta källor och kurera (kuratera) det mest intressanta. Som kurator har du gjort dina följare en stor tjänst genom att filtrera innehållsflödet.

4. Communication

Fler borde använda Twitter för direkt kontakt. Tweeta direkt till dem du vill kommunicera med eller använd deras Twitternamn (t ex @stinakarlsson för att tacka dem, svara dem eller hylla det de delar.

Mer rörligt i flödet när Twitter satsar på native video

Fem saker varumärken bör veta om samarbetet Twitter & Google

Så använder 5 kända företag Twitter som kundservicekanal

Det är viktigt att lära sig att använda Twitter på rätt sätt. Det allra viktigaste är att inte glömma att konvertera och att aldrig bli (eller bli uppfattat som) blasé.

Att göra och att inte göra

1. Göm inte poängen

Du har 140 tecken så göm inte poängen med det du vill kommunicera. Det krävs en hel del för att sticka ut i flödet.

2. Glöm inte bilden

Vill du skapa engagemang (och det vill du) så välj omsorgsfullt ut en bild för din tweet.

3. Repetera

Ingen hänger på Twitter hela dygnet och du kommer inte att upplevas tjatig om du tweetar om samma tweet 3-4 gånger på ett dygn. Testa vilka tider din publik responderar som mest och lägg lite tid på att tweaka text och bilder.

4. Skapa listor

Skapa listor över de du följer. En lista över dina konkurrenter, en lista för dina kunder, forskningsrapporterna o s v. Det gör det så mycket enklare att konsumera innehållet.

5. Använd ett ”dashboard”

För att få en bra överblick är det bra att använda ett dashboard som t ex Tweetdeck eller Hootsuite. De här tjänsterna hjälper dig också att planera och publicera dina tweets, statistik mm.

6. Glöm inte att konvertera

Skapa inte en onödigt djup säljtratt. Gör det enkelt för dem som är intresserade att ta kontakt eller bli kontaktade.

7. Skriv inte @ först i tweeten om du vill kommunicera riktat

Ett @ framför ett namn gör att du kommunicerar direkt till en person och inte publikt. Men om du använder @ först i en tweet så tror Twitter att du vill kommunicera publikt. Sätt en ett tecken innan @ så blir det bra, t ex en punkt (.).

8. Använd rätt hashtag

Att använda hashtags är viktigt och skapar nya kanaler eller ger dig access till befintliga. Se bara till att använda rätt hashtags. Hittar du på en egen så kolla först av om den redan finns och i så fall i vilket sammanhang och ämne den används. Det kan så lätt bli tokigt…

9. Var generös med beröm

Gilla och retweeta om du gillar något respektive vill dela något som någon annan har publicerat. Det är ju precis så du vill att andra ska göra.

Källa: Entrepreneur

Läs också:

Därför flyttar de stora varumärkena sina annonsbudgetar till Twitter

Paketerade tweets – Twitters vapen i innehållskriget

För- och nackdelar med Facebook, Twitter och Linkedin som köpta kanaler