Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
10 varumärken som gör det bättre än andra i sociala medier - ExploreCurate

10 varumärken som gör det bättre än andra i sociala medier


Alla företag har behov av en strategi för sociala medier, men långt från alla har en. De här 10 företagen har det och om ditt företag inte har en sociala medier strategi eller behöver uppdatera en befintlig är det har grym inspiration.

1. Denny’s – galet roligt (?)

Här är en annorlunda strategi. Hamburgerkedjan Denny’s kör konceptet “America’s Diner” som inte verkar ha speciellt mycket med själva produkten att göra och kanske är den så uppskattat p.g.a. just det. Inte minst hos den yngre generationen.

Kolla här

2. Oreo – här spars det inte på ”content” krutet

Den goda kakan Oreo är ett stående exempel på bra sociala medier innehåll. Det fullkomligen sprutar ut högklassigt innehåll från Oreo i de egna kanalerna. Här är det numer nästan (i reklamkretsar) helgonförklarade videokonceptet kring Halloween 2013.

Kolla här

3. Netflix – stor förståelse för publiken

Netflix är kända för att verkligen arbeta med sin användardata. Netflix skapar innehåll som tar tag i publiken.

Kolla här

4. Pampers – ”preppar” tidigt

Blöjföretagen kan systematisk kommunikation. Målgruppen ”vi som snart ska bli föräldrar” är i fokus och Pampers öser på innehåll som kommunicerar till känslorna och har varit duktiga på att bygga egna communities av den givna målgruppen.

Kolla här

5. Charmin – alla har sitt tidfönster…

Om man tillverkar toalettpapper kan det vara tufft att hitta något glamoröst att skapa engagemang kring. Men alla använder det och i den sittande ställning som själva proceduren inbjuder till är det ju högst lämpligt att tweeta. Så Charmin skapade kampanjen #TweetFromTheSeat campaign…

Kolla här

6. GrubHub – tar användargenererat innehåll till en högre nivå

GrubHub nöjde sig inte med att användarna fotade och delade deras läckerheter. De valde att göra konst av användarnas foton och helt plötsligt fick produkterna ett högre värde.

Kolla här

7. Dove – Pepping!

Dove is committed to helping women realize their beauty potential by creating products that deliver real care.” Det är Dove’s löfte i sociala medier och de lever upp till det. Dove skapar innehåll som får kvinnor att känna sig riktigt nöjda med sig själva. Svårt att inte bli populärt.

Kolla här

8. GoPro – Användarna är allt

GoPro har en tacksam målgrupp som älskar att dokumentera och dela sina aktiviteter. Men det som får alla andra att bli avundsjuka är ju att produkten är i bild. Hela tiden!

Kolla här

9. KLM – Kundservice i fokus

Royal Dutch Airlines har tagit kundservice i sociala medier till nästa nivå genom att vara helt transparent med hur lång tid det tar innan deras kunder fått svar.

Kolla här

10. Always – visar vad de står för

Med sin #LikeAGirl kampanj visade Always vad de står för och kampanjen skapade enorm trovärdighet kring att Always verkligen står på sina kunders sida. Målgruppen är ju dessutom väldigt tydlig.

Kolla här

Källa: Venngage

Läs också:

Här är världens 100 mest värdefulla varumärken (rapport)

Fem saker varumärken bör veta om samarbetet Twitter & Google

Wikipedia är allt det alla varumärken försöker vara och all den betalvilja tidningarna tvivlar på