Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Det är 2015 - och det handlar (nästan) bara om WhatsApp - ExploreCurate

Det är 2015 – och det handlar (nästan) bara om WhatsApp


Digital kommunikation 2015. Sociala plattformar? SMS? MMS? Haha, glöm det! Det handlar bara om meddelande-appar och siffrorna är svindlande.

Speciellt i Europa, Asien och Indien fortsätter användandet av meddelande-appar i mobilen att växa lavinartat, Facebook Messenger, WhatsApp (också Facebook, såklart), SnapChat, Viber, WeChat. Och en till synes oändlig ström av utmanare.

Här är fyra #digitalainsikter, som visar hur viktiga meddelande-apparna (och visst, kan någon snabbt föreslå ett bättre namn, tack) kommer att bli för kommunikationens framtid.

1) Dominerar mobilanvändandet

chatapp1

Meddelande-apparna – och Facebook – dominerar top-10-listan över de populäraste apparna. Facebook äger de fyra första, vilket inte är så underligt eftersom plattformen satsat hårt på expansion inom detta område.

Antalet sessioner domineras av KakaoTalk, WeChat och LINE, som dominerar marknaden i sina respektive länder. Se längre ner vilka.

Dessa två listor är oerhört viktiga för varumärken på jakt efter potentiella annonsintäkter. Det gäller att behålla besökarnas uppmärksamhet under så lång tid som möjligt.

2) Växer med raketfart

chatapp2

Speciellt WhatsApp har exploderat, mycket tack vare en tillströmning av användare i utvecklingsländer, som Indien, Mexico och Brasilien. Ägaren Facebook tillskriver mycket av framgången beslutet att fokusera på appens kärnverksamhet och att undvika annonsering.

Men enligt bossen Mark Zuckenberg är produkter inte intressanta för big business förrän en miljard människor använder den, så experter menar att Facebook bara väntar på att siffrorna ska nå en acceptabel nivå.

3) Olika appar i olika länder

chatapp3

Facebook är egentligen den enda app som kan beskrivas som global, i övrigt är användandet tydligt segregerat. I och för sig har de flesta appar inte existerat tillräckligt länge för att kunna nå samma nivåer.

I grafiken ovan saknas Indien, med 70 miljoner användare i november 2014. Siffror som, enligt contently.com troligtvis ökat markant eftersom WhatsApp tidigare i år visade upp en ökning av antalet användare från 600 till 800 miljoner användare på bara ett år.

4) Inga trogna användare

chatapp4

En app är inte tillräckligt för de flitigaste användarna. T ex i USA, där SnapChat dominerar finns det plats för fler appar i det dagliga användandet.

I länder där specifika appar dominerar, som Kina och Japan, är sannolikheten större att användarna fokuserar på en meddelande-app. I Kina är för övrigt SnapChat förbjuden.

LÄS ÄVEN

Nu kan du använda WhatsApp i datorn

I skuggan av SnapChat – publicisterna som kämpar med WhatsApp

2,25 minuter – sedan förstår du SnapChat

KÄLLA: Contently