Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Allt började med två killar som startade ett företag de döpte till BackRub - ExploreCurate

Allt började med två killar som startade ett företag de döpte till BackRub


På senare tid har Google lyckats väldigt bra på Wall Street. Intäkterna ökar och bolaget gör vinst. Ruth Porat lovar fortsatt satsning på forskning och utveckling.

Ruth Porat är CFO på Google och kan rapportera att bolaget växer och gör vinst. Det sprider glädje på Wall Street

Enligt The New York Times har Google rapporterat att intäkterna ökat med 11 procent till $ 17 700 000 000 jämfört med ett år sedan.

Google satsar stort på forskning och utveckling

Google spenderar massor av pengar på icke lönsamma idéer. I alla fall inte än. Dessa projekt sträcker sig från självkörande bilar till högteknologiska trådar som kan vävas in i kläder. Google hävdar att dessa långsiktiga FoU projekt är ett tecken på att företaget mår bra.

Larry Page och Sergey Brin är glada när de visar upp den första ”Google-bilen”

Google spenderade $ 2,8 miljarder eller 16 procent av sina intäkter på forskning och utveckling. Det är en ökning med 2 % jämfört med ett år sedan.

Google visar en imponerande förmåga att ständigt anpassa sig till en digital värld som förändras allt snabbare

Även om en del tror att Google kommer att få lida för att intäkterna är så knutna till deras annonsaffär är de allra flesta överens om att företaget kommer att fortsätta att växa många år till och de stora skälen är fokuset på forskning och utveckling tillsammans med de förvärv Google gör.

Här är en infograf om historien om Google från starten och fram till nu. En historia kantad av framgångar. Allt började med två killar som startade ett företag som de döpte till BackRub. Bra jobbat.

Källa: Infographic Labs

Läs också:

18 sätt att använda Google som du inte kände till

Ladda ner Google’s rapport om vår digitala framtid

Googles rapport som är superrelevant för alla marknadsförare (ladda ner rapport)

Snart kommer Google att ranka mobilvänliga sajter högre och det här är det du ska tänka på