Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Fakta som visar att kvinnor är bättre entreprenörer trots både sämre förutsättningar och självförtroende - ExploreCurate

Fakta som visar att kvinnor är bättre entreprenörer trots både sämre förutsättningar och självförtroende


Det finns många teser om vad som krävs för att lyckas som entreprenör, men det är svårt att hitta fakta om skillnaden mellan kvinnor och män. Både förutsättningar och egenskaper. Men nu visar fler rapporter att kvinnor når större framgång med sina affärer och företag än män.

En av de som vill lyfta fram kvinnligt ledarskap är Warren Buffet som är en av de riktigt stora investerarna. Han i sin tur hyllas för sin 2013 essay i Fortune magazine.

En annan är Kevin O’Leary som investerat tungt i amerikanska TV-serier. Han berättar i Business Insider article att ingen av de manliga ledarna kan konkurrera med de kvinnliga i hans 27 bolag och då finns det 50 % manliga VD:ar.

Fakta som visar att kvinnor är bättre entreprenörer och företagsledare än män

1. Techbolag som drivs av kvinnor är mer kapitaleffektiva och ger 35 % mer tillbaka på satsat kapital.

2. Techbolag som ägs av kvinnor har 12 % högre lönsamhet än bolagen som ägs av män (Women in Technology: Evolving Ready to Save the World)

3. Riskkapitalfinansierade bolag som har kvinnor med i ledningen når sina mål i högre utsträckning än bolag med bara män i ledningen.(Women at the Wheel: Do Female Executives Drive Start-Up Success?)

4. Riskkapitalfirmor som investerar i bolag ledda av kvinnor gör en bättre affär än de som bara har bolag ledda av män i sin portfölj (SBA Office of Advocacy).

Men varför är det så få kvinnor som är entreprenörer?

Här är fakta och statistik som visar hur förfördelade kvinnor är när det kommer till möjligheterna att starta sin business.

I rapporten 21st Century Barriers to Women’s Entrepreneurship framgår att: 

  1. Kvinnor står för bara 16 % av små lån till företag
  2. Kvinnor får bara 7 % av all tillgängligt riskkapital
  3. Män startar sina företag med dubbelt så mycket kapital
  4. Kvinnor får bara 2 % av sin finansiering från icke riskkapital, medan män utnyttjar systemet betydligt mer och får 18 % av sin finansiering från kontaktnät, statliga eller lokala program o s v
  5. Kvinnor får oftare nej på sina låneansökningar till sina bolag

Sämre självförtroende – en stor faktor

women in science

En annan stor anledning till den lilla andelen kvinnligt entreprenörskap handlar mer om självförtroende. 2/3 av alla män tror att de kan starta ett eget bolag medan mindre än hälften av alla kvinnor har samma tro på sig själva. Kvinnor hänvisar oftast till att de inte tror att de har tillräcklig utbildning eller erfarenhet.

Källa: TNW

Läs också:

5 svar du behöver när du träffar riskkapitalet 2015

Deprimerande fakta för alla startups…

Här är alla framgångsrika nya bolag som bygger på att vi delar det som redan finns (rapport)