Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Tre små Content Marketing-lärdomar från "Ant-Man"-filmens marknadsföring - ExploreCurate

Tre små Content Marketing-lärdomar från ”Ant-Man”-filmens marknadsföring


Idag, den 22 juli 2015, har Marvel Studios nyaste superhjältefilm ”Ant-Man” premiär i Sverige. I USA hade den premiär redan förra fredagen och hade ett över förväntan framgångsrikt öppningsveckoslut med cirka 58 miljoner dollar i biljettintäkter. Orsaken till denna framgång är till en stor del filmens marknadsföring som var liten men naggande god. Från denna marknadsföring i myrstorlek kan content marketers lära sig tre viktiga saker:

1. Skapa kreativ content!

Att skapa innehåll som är specialriktat åt din målpublik är en av de viktigaste sakerna att minnas för god content marketing. Att detta innehåll ska vara spännande och intressant är en annan. Marvel använde sig i marknadsföringen för ”Ant-Man” av många innovativa och roliga kampanjer, men ingen bättre än reklamtavlor i myrstorlek. Till skillnad från vanliga reklamtavlor som fångar endast en del av förbipasserarnas intresse och då för några sekunder fick miniatyrtavlorna folk att stanna upp och de delades flitigt på sociala medier.

Reklamtavlorna i myrstorlek blev en viral succé över hela världen.

 

2. Håll varumärkets linje likadan!

Vilken bra content marketer som helst vet att det är viktigt att innehållet de skapar för ett varumärke håller en likadan linje. Att Marvel-filmernas varumärke och tillhörande marknadsföring hör till de starkaste i hela världen är välkänt (vi har skrivit mer om det här). I marknadsföringen för ”Ant-Man” satsade de som vanligt på att använda sina kända karaktärer från ”Avengers”-filmerna, den här gången med en twist: på filmens posters visas Ant-Man i myrstorlek med en av superhjältarna i Avengers vapen (Thors hammare, Captain Americas sköld m.m.) som jämförelseskala.

Posters för filmen som visar Ant-Mans storlek i jämförelse med Captain Americas sköld, Iron Mans mask och Thors hammare.

 

3. Använd ett konsekvent nyckelord!

Nyckelord i content marketing är viktigt inte minst för SEO-syfte och fungerar även bra för att hålla ditt budskap klart för publiken. Posters, billboards och allt annat marknadsföringsmaterial för ”Ant-Man” har haft en gemensam nämnare: det har framhävt att Ant-Man är lika liten som en myra. Därför har Marvel använt sig av nyckelordet ”ant-sized” i all marknadsföring för filmen, ett strålande val eftersom det är både unikt och informativt (Ant-Mans superförmåga är just att han kan göra sig liten som en myra). Ingenstans är det här så väl använt som i den allra första teasern för ”Ant-Man”, som visar hela filmens trailer – i myrstorlek.

Publikresponsen på teasern var minst sagt mixad (man kan egentligen inte se någonting av vad som händer på den tumnagelsstora duken) väckte den ändå intresse och skapade diskussion.

Marknadsföringen för ”Ant-Man” var alltså kreativ, kännetecknande för varumärket och konsekvent. Filmens succé under premiärveckoslutet visar att den fungerade fantastiskt. Filmens tagline hävdar att ”Heroes don’t get any bigger” och content marketers kan likaså med hjälp av dessa små knep få sitt innehåll att bli massivt mycket bättre.

Läs också:

Superbra Content Marketing-inspiration från Marvel Studios

Förhistorisk och fantastisk content marketing för “Jurassic World”

Robot på Tinder – modern content marketing för “Ex Machina”

Fem orsaker till att “Game of Thrones” regerar inom Content Marketing