Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5:3:2 modellen som ökar delningarna av ditt innehåll - ExploreCurate

5:3:2 modellen som ökar delningarna av ditt innehåll


När företag nu satsar allt mer på innehåll blir variabeln ”delningar” högst relevant. Hur ska man då maximera antal delningar? Ja, det finns ett par trick som är värda att lära sig.

1. Avslöja inte allt i rubriken!

Rubriken har fått en ännu större betydelse i det oändliga flödet av artiklar. Förr ville man berätta allt i rubriken. Nu vill du berätta så lite som möjligt eftersom du vill ha ett klick. T ex ”Skokrämen alla skomakare älskar”.

2. Adressera i rubriken

Men du vill också att artikeln delas och då behöver du adressera till vem artikeln ska delas. T ex ”10 bra tips för alla bagare”. Den rubriken är adresserad till bagare och då vet läsaren att hon/han ska dela artikeln till alla bagare de känner.

3. Sen finns det 5:3:2 modellen

5:3:2 låter som en ny bantningsmetod, men handlar egentligen om processen att skapa innehåll som ska delas. Att inte skapa allt innehåll själv utan vara bra på att välja ut relevant innehåll och naturligtvis att inte skriva sälj-sälj innehåll. Men också att skapa en egen personlighet. Det hjälper dig att hålla dina följare engagerade och få fler följare. T ex: Om du postar 10 artiklar i veckan, fördela dem så här:

5: Innehåll från andra som är relevanta för din publik

3: Innehåll som skapats av dig (ditt företag) och som är relevanta för din publik, MEN som inte är sälj-sälj.

2: Innehåll som skapats av dig (ditt företag) som är roligt och hjälper till att skapa en ”personlighet” av ditt varumärke

Källa: Social media today

Läs också:

8 färska fakta om sociala medier för dig som vill veta lite mer än andra

De vanligaste misstagen företag gör i sociala medier

Är det här de 14 viktigaste verktygen för sociala medier?

Den perfekta längden på en tweet och annat som är värt att veta om sociala medier

Alla pixelmått för bilderna i dina sociala medier gränssnitt