Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Net-A-Porters två modetidningar följer content marketing-trenden - ExploreCurate

Net-A-Porters två modetidningar följer content marketing-trenden


Net-A-Porter-gruppen är en av de ledande återförsäljarna och samlingsplatserna för lyxmode på nätet. Företaget anses dessutom vara en av pionjärerna med att erbjuda inspirerande content marketing i kombination med försäljning.

På Net-A-Porters hemsida marknadsförs två modemagasin smockfulla av kurerat och egenproducerat innehåll: The Edit, en online-journal som utkommer varje vecka, och Porter, ett tryckt modemagasin som lanserades 2014.

The Edit kombinerar olika slags lättläst redaktionellt innehåll; artiklar, intervjuer, inblickar i modeindustrin, hälso- och skönhetsvideos, stylingtips och plocksidor, allt med avsikten att inspirera läsarna att handla i webshopen.

primary
The Edit är företagets onlinetidning som kommer ut en gång i veckan. Här ses Kate Moss på pärmen.

Företagets tryckta tidning, Porter, är ett renodlat modemagasin, tjockt och lyxigt i stil med Vogue, Elle och Harper’s Bazaar. En prenumeration på Porter kostar 25 dollar i året och tidningen attraherar lika prestigefulla kändisar för intervjuer och modebilder som vilken annan som helst av de stora modemagasinen, inte så illa med take på att den bara existerat lite över ett år.

gisele-bundchen-in-porter-magazine-spring-2014-issue-1_1
Porter är ett prestigefullt tryckt modemagasin i samma stil som Vogue. Här ses Gisele Bündchen på pärmen.

Med tanke på satsningen på tidningarna och deras innehåll verkar det som om Net-A-Porter har insett att content marketing är nyckeln till ökad försäljning. Genom att se till att kunderna får denna inspiration från deras egna tidningar kan de kurera exakt vilka kläder och modeaccessoarer de vill marknadsföra, och dessutom tjäna pengar på tidningsförsäljningen av Porter. Kombinationen av digitalt och tryckt material, plus en stark närvaro på sociala medier, visar tydligt att Net-A-Porter är trendmedvetna – både när det gäller mode och marknadsföring.

Läs också:

Robot på Tinder – modern content marketing för “Ex Machina”

Snart kan du chatta med Victorias Secrets supermodeller

Nu satsar modemagazinen på e-handel eller tvärtom