Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Vad alla marknadsförare behöver lära från Hollywood - ExploreCurate

Vad alla marknadsförare behöver lära från Hollywood


Each summer, people stand in line for movies they’ve been waiting to see for months. Through foreign markets, licensing, and streaming, blockbusters earn well beyond their box office debut. What can marketers learn from these mega-earners?

Hollywood har alltid fascinerat och det finns en hel del marknadsförare kan lära från hur filmindustrin har arbetat med sina s.k. blockbusters. Nu när content är viktigare än någonsin har det t o m myntats ett nytt begrepp – ”blockbustermarketing. Det handlar om att både tänka som Hollywood, använda innehållet och naturligtvis att vara en del av innehållet som vi publicerat artiklar om tidigare.

Fem orsaker till att “Game of Thrones” regerar inom Content Marketing

5 Content marketing-råd från Game of Thrones

Robot på Tinder – modern content marketing för “Ex Machina”

#1 Bygg kring hjälten

Alla stora filmer har ett gemensamt. De bygger på att det finns en tydlig hjälte som räddar alla på de mest fantastiska sätt. Alla ser upp till en hjälte på filmduken och vill vara som honom eller henne. Se till att ge hjälten kläder och prylar och publiken kommer att gilla dem också.

#2 Promota, promota och promota

För att dra publik till fimduken behöver karaktärerna dyka upp ute i dagsljus. På prylar, s.k. merchandise och på YouTube och i TV-program. Du måste promota ditt innehåll. Med innehåll. Rörligt, musik, bilder. Var kreativ, utnyttja de sociala kanalerna, men tänk också gerilla marknadsföring som vi publicerat artiklar om tidigare.

Starta ett gerillakrig

Glädjedödare sökes

RFSU väljer gerillamarknadsföring

#3 Extramaterial och ”behind the scenes”

Alla filmer promotas genom att extramaterial har skapats under produktionen. Gör likadant med ditt innehåll. Publicera inte allt med en gång. Skapa innehåll om skapandet av innehåll. Ofta är själva skapandet lika intressant som slutresultatet och det skapar en känsla av ”på riktigt”. Bjud in publiken.

Alla innehållsskapare har rätt att skapa innehåll om sitt innehåll. Det kallas innehållsrättigheter och vill du veta mer om det ska du kontakta Anna på Bulls Content.

Läs också:

Maximal content marketing-potential för ”Minions”

Bok skriven av ”Ari Gold” från Entourage: ny standard för Content Marketing

Förhistorisk och fantastisk content marketing för “Jurassic World”

Blockbuster Marketing: Content Marketing Lessons from Hollywood’s Mega-Earners - #infographic

Källa: Marketo