Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
12 råd att tänka på innan du börjar som intern på en startup - ExploreCurate

12 råd att tänka på innan du börjar som intern på en startup


Allt fler unga vill börja arbeta på en startup och många börjar som ”intern” (internship) för att få erfarenhet. Ibland kommer rapporter om att en del startupföretag utnyttjar formen för gratis arbetskraft och inte förbereder rollen tillräckligt. Här kommer 12 bra råd från Young Entrepreneur Council (YEC) om vad man bör tänka på om man vill börja som intern på en startup.

1. Välj ett internship som fokuserar på försäljning

Kompetenser som grafisk design, webbutveckling, UI/UX och andra techorienterade kompetenser är eftertraktade. Har du inte någon av dessa så är försäljning alltid gångbart. Alla startups behöver försäljning och ofta får man vara med och utveckla försäljningen i den här fasen.

2. Välj en startup som erbjuder stor variation på arbetsuppgifter

Säkerställ att företaget erbjuder många olika arbetsuppgifter och som vågar ge dig ansvar. Du själv behöver våga kliva in i affären ordentligt.

3. Leta efter startups där ägarna har ett trackrecord av att anställa eller betala sin interns

Det finns fler startups än entreprenörer så ett bra tips är att kolla upp grundarna. Vilka startups har de i bagaget och hur har de företagen behandlat sina interns? Googla!

4. Välj en startup som växer snabbt och är ett litet team

När en startup växer snabbare än de kan anställa är det den bästa miljön för en intern av förklarliga skäl. Visst, det kan vara coolt att jobba för typ Spotify, men de är ju nästan förbi startupfasen.

5. Se till att lära känna grundarna

I stora företag kan avståndet till grundare och ägare vara för långt. Poängen med en startup är att grundarna ofta är operativa och på en armlängds avstånd. Grundarna är själva själen i företaget. Lär känna dem och drivkrafterna och du förstår så mycket mer.

6. Försök förstå hela affären

Allt är fortfarande greppbart i en startup och framförallt möjligt att påverka och utveckla. Se till att förstå hela affären och inte bara den del du arbetar med. På så sätt kan du bidra mer och exponerar dig för fler möjligheter framåt.

7. Öva i att ta risker

En startup är ingen trygg miljö. Faktum är att de flesta startups går under. Men det är en viktig lärdom i sig. Passa på att ta risker, att pusha gränser, var kreativ. Att våga misslyckas är det som driver ett företag i startupfas framåt.

8. Se till att du får coachning och att alla dörrar är öppna

Du bidrar med din kunskap, energi och arbetstid. Se till att du får coachning av de som du kan lära av och att du får access till alla och allt i företaget.

9. Identifiera stjärnorna du vill jobba med, bygg nätverk

Du kommer att möta personer du verkligen beundrar och vill arbeta med. Kanske inte på den här startupen utan på nästa eller på din egen i framtiden. Passa på att bygga ditt eget nätverk.

10. Fokusera på de viktigaste fördelarna

Skit i vad som är coolt. Det är lätt att bli förförd i en startupmiljö. Fokusera på att göra en insats som betyder något. Se till att det du gör är mätbart och möjligt att koppla till framgång.

11. Kliv av om du inte blir promotad

En intern som är längre än 6 månader på en startup och inte får mer ansvar eller någon form av kliv uppåt bör ta sig en funderare. Antingen har man inte lyckats tillräckligt bra eller så är företaget inte tillräckligt bra på att hantera interns. Oavsett skäl så kan det finnas anledning att överväga att kliva av.

12. Se till att jobbet är relevant innan du kliver på

Om du bestämt dig för vad du vill arbeta med framöver så se till att det du får göra på startupen är relevant för det. Självklarheter kan tyckas, men det kan vara tufft att stå på sig när man väl är på plats.

Källa: Mashable

Läs också:

Hur du skapar en lika motiverad företagskultur som i en startup

10 israeliska startups som är de mest attraktiva i världen för riskkapitalister

En titt in i världens snabbast växande marknad för startups