Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
11 trick som ger smarta content managers stora konkurrensfördelar - ExploreCurate

11 trick som ger smarta content managers stora konkurrensfördelar


Det är en myt att det räcker med bra innehåll för att få vändkorset att snurra snabbare. Det kräver att du har personer som kan arbeta fram smarta strategier baserad på research, data, kreativitet och testning, testning, testning.

Det finns allt fler bra verktyg för att hjälpa dig att nå ROI på din content marketing i sociala kanaler. Vi har tidigare tipsat om De 50 viktigaste content marketing verktygen och Är det här de 14 viktigaste verktygen för sociala medier?

Här är 11 tips & tricks till:

#1. Crystal gör det möjligt att introducera dig och ditt företag bättre

CrystalKnows.com är ett webbaserat verktyg som är ett plug-in till GMail som som hjälper dig att analysera publik information som är skapad av enskilda användare. Ovärderligt för dig som vill kapa tid i relationsskapandet med nya kunder.

#2. IFTTT gör delning automatiskt

Använd IFTTT som en brygga mellan artiklarna du sparar via Feedly och Buffer som du skickar med. Dela Instagramfoton på Twitter och spar tid.

#3. Grammarly kontrollerar din stavning

Felstavat content är dåligt contekt. Den den här browserplug-in:et kan du vara lugn. Allt blir rättstavat.

#4. Boomerang schemalägger dina inlägg

Fiska när fiskarna är på humör. Boomerang sköter dina inlägg och effektiviserar och optimerar för att uppnå det resultat du vill ha. Medan du kan fokusera på annat.

#5. Skapa möjligheten att skriva mer än 140 tecken på Twitter

Genom att ”reply” till din egen tweet kan du samla tweets i en tråd och skapa en s.k. ”tweet-storm”.

Screen Shot 2015-06-25 at 11.36.00

#6. Använd Tweetfull som en autopilot

En tweet lever bara 24 minuter och om man vill att sin content ska snurra 24/7 kan det vara bra att sätta på ”retweet autopilot”. Genom att välja keywords och hashtags analyserar verktyget allt innehåll och reteetar upp till den volym du satt upp. Ett fantastiskt verktyg för Social media managers som hellre vill ligga på stranden än sitta och tweeta.

#7. Använd Instagram taggar för att bygga content för din målgrupp

instagram

Du kan med flera konton skapa contentflöden för utvalda målgrupper (lite som marketing automation, men mer manuellt och bara på Instagram). Det tar lite tid, men det skapar engagemang.

#8. Använd Flutter-App för att få fler följare

Alla vet att det bästa sättet att få fler följare är att följa andra på Twitter. Med Flutter kan du automatiskt följa de som troligtvis kommer att följa dig tillbaka.

#9. Skapa annonser baserade på FacebookprofilerFacebookThumbTNW

Du behöver inte alltid dopa dina Facebookposter. Använd Facebooks egna annonsplattform och bygg din egen annons istället för att bara klicka på ”boost” på din Page. På köpet får du fler möjlighet att ringa in din målgrupp, A/B testing för grafik och väldigt bra statistik.

#10. Använd ScheduGram för att schemalägga din Instagramnärvaro

Det här verktyget har verkligen skapat möjlighet för varumärken att börja arbeta mer planerat med Instagramkanalen.

Screen Shot 2015-06-25 at 12.04.39

#11. Använd Rapportive för att få fler kontakter via GMail

Se om ni redan är ”connectade” online på något sätt om inte så kan du ”connecta” direkt med ett knapptryck i den sociala plattform du önskar (Twitter, Linkedin, Facebook o s v). Som en modern, digital visitkortshållare.

Källa: TNW

Läs också:

De 50 viktigaste Content marketing verktygen

Tre verktyg du behöver om du arbetar med sociala medier

10 bra verktyg som gör det enklare att göra affärer i sociala medier

Alla content marketing verktyg i en lista med förklaring och länk