Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De vanligaste misstagen företag gör i sociala medier - ExploreCurate

De vanligaste misstagen företag gör i sociala medier


Alla företag försöker göra avtryck i sociala medier, men alla lyckas inte och här är de vanligaste misstagen företag gör i sociala medier. Använd listan som en ”anti-checklista” när du jämför med ditt företag.

Behandla dina ”fans” så som du själv skulle vilja bli bemött. Analysera deras beteende och uppmuntra dem att dela med sig av sina upplevelser i interaktionen med ditt varumärke. Det skapar fler fans och fler fans driver en hållbar försäljning.

 

1. Fel fokus

De flesta företag lägger för mycket fokus på att få nya kunder via sociala medier istället  för att göra befintliga kunder till ”fans”. Flera undersökningar visar att den stora effekten i kronor är att ”fans” blir köpstarkare kunder och dessutom viktiga ambassadörer som drar ned kostnaden för köpt marknadsföring. .

Screen Shot 2015-06-16 at 10.15.26

2. ”Överallt” strategi

Många företag känner att de behöver vara i varje social kanal istället för att prioritera den eller de mest relevanta. En anledning är att företag ofta gör personas utifrån sitt varumärke och inte utifrån sina faktiska kunder. Med varumärkesperspektivet är det lätt att tycka att målgruppen borde finnas i alla sociala kanaler.

3. ”Excelmissen”

Många företag missar att göra ”lifetime value-kalkylen”, d v s titta på sina kunder och estimera deras värde under hela kundlivscykeln. Kampanj- och trenddrivna kunder är dyra, medan lojala kunder som verkligen lever varumärket och handlar stabilt och kontinuerligt är de som skapar värde.

4. Asociala produkter i sociala kanaler

Många företag tar inte in sociala mekanismer som en del i sitt produkterbjudande som t ex när ett café ber sina gäster göra en social ”checka in” och belönar dem med något. Att tänka in socialt i hela kundupplevelsen skapar en social kontext för hela varumärket.

5. TV-beteendet

Broadcast är ett annat namn för linjär TV och många företag använder sociala kanaler på samma sätt, d v s man sänder samma innehåll till alla tittare.

TV 2

Poängen med socialt och digitalt är ju att man kan kommunicera med specifika målgrupper via specifika ämnen och kanaler.

6. ”What’s in it for” kunden?

Företag gör ofta misstaget att vara just företag. Istället behöver man tänka mer som en kund. 40 % av fans som följer varumärken i sociala medier gör det för att de fått rabatt. De vill fortsätta känna sig ”VIP:ade”.

Screen Shot 2015-06-16 at 10.15.58

7. Köpa är inte hållbart

Att köpa fans via annonsering är inte ett hållbart sätt att få nya kunder och att trycka upp ”Like” och ”Follow” knappar i allt företaget gör blir bara stressande och lämnar en desperat känsla.

Källa: TNW

Läs också:

Den perfekta längden på en tweet och annat som är värt att veta om sociala medier

Är det här de 14 viktigaste verktygen för sociala medier?

Allt du behöver veta om olika målgrupper i sociala medier

Så många inlägg per dag bör du posta i sociala medier