Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så många globalt har smartphones 2020

Så många globalt har smartphones 2020


För dig som är intresserad av internetutveckling, och främst utvecklingen för mobilen råder det ingen brist på intressanta rapporter. Men det finns alltid plats för en till. Så kasta ett öga på Ericsson senaste Mobility Report, som kom för någon vecka sedan.

I den kan vi bland annat hitta spännande förutsägelser som att 90% av världens befolkning kommer att ha tillgång till mobila nätverk per 2020, alltså inom fem år

Där står också att år 2020 kommer 70% av världens befolkning att använda smartphones – något jag tycker är en närmast osannolik uppgift.

Samma år kommer 80% av all mobil datatrafik att komma från smartphones. Den högsta siffran per användare kommer Nordamerika och Europa att stå för. Men Asien kommer att ha den största enskilda andelen av trafiken.

Innan 2020 kommer de första 5G-abonnemangen att ha börjat (Här i Sverige håller vi fortfarande på att bygga ut 4G). Japan och Sydkorea kommer sannolikt att vara först ut. Men fortfarande kommer då en stor del av världens befolkning att ha 2G (GSM) eller 3G-nätverk.

Mobil video-trafik kommer att öka med 55% per år fram till 2020. Orsaken är förstås streaming-tjänster och att mer innehåll görs i form av film. Inte minst Facebook driver ju denna utveckling för närvarande.

Här hittar du hela rapporten

Läs också:

Här är all aktuell statistik om internet

Populäraste apparna i olika delar av världen

Bildcred: Yacine Petitprez, Smartphone, Flickr