Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så ska SnapChats 24-årige VD revolutionera mobil annonsering - ExploreCurate

Så ska SnapChats 24-årige VD revolutionera mobil annonsering


Ärlig, tuff, oförutsägbar. Evan Spiegel, SnapChats 24-årige VD och medgrundare, står väl ut med de flesta beskrivningar. Sällan intervjuad, byggs naturligtvis myten upp kring ynglingen som styr över ett start up med 330 anställda och ett värde på mer än 15 miljarder dollar.

Inte mycket är känt kring strategier och affärsplaner, men i en intervju med Blomberg Business avslöjar Spegel några av sina visioner för SnapChat. Många av svaren är svävande och diffusa. En del är inte helt oväntat kontroversiellt, men naturligtvis väldigt spännande.

Spiegel går sina egna vägar och ifrågasätts ofta, exempelvis när han tackade nej till Facebooks erbjudande att köpa SnapChat för tre miljarder dollar 2013, men branschen lyssnar när han väl bestämmer sig för att tala.

Contently har lyft ut sex viktiga punkter ur den läsvärda intervjun som ändå säger en hel del om SnapChats framtidsplaner.

1) Se på annonsering som en produkt

Framgångsrik annonsering startar med rätt tankesätt. Spiegel har presenterat några drag med målsättning att ”disrupta” mobil marknadsföring och bygger en helt ny plattform för annonsering online.

Tidigare i år började SnapChat visa utvalda videoannonser från varumärken som Coca-Cola och Samsung, tio sekunder långa, mycket likt gamla klassiska TV-annonser. Nu uppvaktas andra stora annonsörer med siffror som hävdar att SnapChat har en publik som är större, yngre och mer besatt än något på TV.

I en 23-sidig försäljningspitch, distribuerad till annonsbyråer, hävdas att 60 procent av mobilanvändarna i USA i åldrrna 13 till 34, är aktiva på SnapChat och att de konsumerar mer än två miljarder videos varje dag. Spiegel har under våren själv rest runt och träffar representanter från de största byråerna, vilket också gör honom en aning speciell. SnapChat har inte ens någon annonschef ännu.

Evan ser på annonsering som en produkt, säger SnapChats nya chefsstreteg Imran Khan, när andra ser det som ett nödvändigt ont.

2) Säger nej till riktade annonser

Planen för att bygga en ny annonsupplevelse, inkluderar bland annat att hålla sig borta från personaliserade programmatic-annonser.

It’s definitely weird when a vacuum follows you around the Internet.

Enligt Bloomberg är Spiegel negativt inställd till de flesta typer av annonsering online, och han vägrar definitivt att tränga in annonser i one-to-one-kommunkationen mellan användare eftersom han tycker de är för påträngande. SnapChat är byggd för att få användarna att komma till innehållet för att de vill läsa det – inte för att de tvingas se det i sina flöden.

3) Bygger ett redaktionellt nätverk

SnapChat leker redan med redaktionella features, när man låter användarna sätta ihop sina videos till ”Stories” och dela dem med sina vänner. Tidigare i år bjöds publicister och varumärken in för att vara med i ”Discover”-kanalen, och nu erbjuds kurerade nyheter från namn som CNN och ESPN.

SnapChat producerar också eget innehåll för Discover. Företaget har rekryterat på nyhetssidan och  det spekuleras i att SnapChat kommer att vara en av de stora, viktiga plattformarna för nyhetsrapportering under amerikanska presidentvalet 2016.

4) Totalt fokus på mobilen

Allt innehåll producerat för SnapChat, från till exempel varumärken som Coca-Cola och McDonald’s är formatterat för att fungera enbart vid vertikal konsumtion i mobilen. Användarna tvingas inte vrida sin mobil för att videon ska fylla skärmen.

Det förhindrar också att annonsörer lyfter sitt material från andra plattformar, som YouTube och Facebook, och återanvänder det i SnapChat. Innehållet måste produceras specifikt för plattformen.

I ett dokument som distribueras till annonsörer nu före sommaren, menar SnapChat att chansen är nio gånger så stor att användare ska se en hel videoannons, om de slipper vrida sina mobiler.

5) Vänder big data ryggen

När alla publicister och annonserande varumärken, desperat letar efter den perfekta mätmetoden för att kunna utläsa hur effektivt innehållet är, struntar Spiegel i siffrorna.

There’s a sort of weird obsession with the idea that data can solve anything. I really haven’t seen data deliver the results that I’ve seen a great editor deliver.

Facebook och Google fokuserar på teknologier som lyfter fram material baserat på vad som är mest populärt eller användbart, skriver Bloomberg och konstaterar att Spiegel istället känner att han har ett ansvar att visa SnapChats påverkbara unga publik saker som är meningsfulla, inte bara populära.

För annonsörer med en annan inställning gentemot data, inte minst eftersom de tvingas producera material specifikt för plattformen, sänker SnapChat priserna.

6) Stora planer för den digitala musikscenen

En hemlig mailväxling mellan Spiegel och Sony Entertainments VD, Michael Lynton, avslöjade i december att SnapChat söker partnerskap med namn som Spotify. Spiegel har också tankar om att köpa ett eget bolag och marknadsföra artisterna på SnapChat.

Även om inte alla dessa planer når målet, är alla överens om att Spiegel och SnapChat kommer att fortsätta överraska alla.

Chamath Palihapitiya, fd Facebook:

I don’t think anyone saw coming what they are building. At worst, they are the next-generation MTV. At best, they are the next-generation Viacom.

LÄS ÄVEN

2,25 minuter – sedan förstår du SnapChat

Nu är SnapChat även nyhetssajternas primära kanal

Nu är tiden inne för alla företag att också lära sig SnapChat

KÄLLA: Contently

, ,