Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Varför du behöver en kanalstrategi för din innehållsmarknadsföring - ExploreCurate

Varför du behöver en kanalstrategi för din innehållsmarknadsföring


Vad är Content marketing eller innehållsmarknadsföring som vi säger på svenska? Den här definitionen tycker vi är den mest korrekta och vi har 3 viktiga argument om varför.

Genom att  1) publicera innehåll i 3) relevanta kanaler som är intressant och värdefullt för din målgrupp kan du driva trafik, skapa engagemang och börja bygga nya kundrelationer eller 2) öka lojaliteten hos befintliga kunder.

Bulls Content bevakar Content Marketing World 2015 i Cleveland 8-11 september

1. Publicera istället för Producera

I definitioner av Content marketing används ofta ordet ”Producera”, men det behöver ju inte vara ett innehåll man själv producerar. Det kan lika gärna vara ett köpt innehåll, ett kurerat innehåll eller ett syndikerat innehåll, d v s ett innehåll någon annan har producerat. Fördelen med kurerat innehåll är att det inte kostar något att använda, men är begränsat till att man inte får förvränga eller ändra på innehållet. Fördelen med syndikerat innehåll är att det oftast kostar mindre än köpt innehåll och där avsändaren av innehållet tillför ett värde (trovärdighet, varumärke mm). Fördelen med köpt innehåll är att man kan få det precis som man vill och det är unikt. Men det köpta innehållet är också det dyraste innehållet.

2. Befintliga kunder glöms bort

Content marketing tenderar till att handla mest om jakten på nya kunder, men är lika viktigt när det gäller att skapa, upprätthålla och utveckla lojala kunder. Insatsen för att få in en ny kund är ofta kostsam. Likaså att förlora en kund. Lojala kunder är lönsamma och lojala kunder blir värdefulla ambassadörer som skapar nya kunder. Ja, du vet ju allt det där. Därför är den komponenten viktig i definitionen av Content marketing.

3. Kanaler först, innehåll sen

Det råder ingen brist på kanaler, men det innebär inte att alla företag ska använda alla kanaler. Innehållet behöver anpassas för de kanaler man väljer och kanalerna man väljer ska inte vara någon slump utan baserat på en genomtänkt kanalstrategi.

Kanalstrategin är grunden för vilket innehåll man ska publicera och därmed påverkar om det är ett innehåll man producerar själv, köper in, kurerar eller syndikerar.

I den här grafiken får du en bra insikt i de olika kanalernas egenskaper. Det ger dig en bra grund för en värdefull diskussion internt om vilken kanalstrategi ni bör ha.

Content marketing

Källa: Alex Miser

Läs också:

Bok skriven av ”Ari Gold” från Entourage: ny standard för Content Marketing

På Guldbladet-galan prisades årets bästa Content Marketing

Robot på Tinder – modern content marketing för “Ex Machina”

Fem orsaker till att “Game of Thrones” regerar inom Content Marketing