Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Robot på Tinder - modern content marketing för "Ex Machina" - ExploreCurate

Robot på Tinder – modern content marketing för ”Ex Machina”


Inför att Alex Garlands film ”Ex Machina” skulle premiärvisas på film- och musikfestivalen SXSW i Austin i april i år kom deras marknadsförare på en genial idé. Den virala kampanjen riktade sig åt de unga män som råkade sitta och svepa på den välkända dejtingappen Tinder under lördagskvällen medan festivalen pågick. Då de matchade med den söta, 25-åriga brunetten Ava och inledde en konversation med henne började hon fråga dem existentiella frågor vad som gör en person mänsklig, var de skulle vilja träffas och vad med henne som attraherade dem. Om de svarade på frågorna blev de hänvisade till ett instagramkonto (https://instagram.com/exmachinamovie/) som marknadsförde scifi-filmen.

Den här profilen kunde Tideranvändare i Austin under SXSW stöta på.
Den här profilen kunde Tinderanvändare i Austin under SXSW stöta på.

Ava var nämligen inte en riktig person utan en profil för androiden vid samma namn som ”Ex Machina” handlar om. I filmen spelas Ava av den svenska skådespelerskan Alicia Vikander och foton på henne (tagna ur filmen) användes även på Tinder-profilen.  Det är tveksamt om Tinder som företag skulle godkänna den här marknadsföringstaktiken eftersom de brukar vara hårda med att radera fejkkonton. Det finns även en risk att liknande strategier inte skulle fungera lika bra i framtiden, eftersom användare antagligen skulle hålla utkik efter marknadsföringskonton eller lämna appen om det blev för vanligt.

Men i nuläget är det klart att content marketing-teamet bakom ”Ex Machina” förtjänar beröm för sin innovativa och intresseväckande reklamidé – definitivt värd ett grönt hjärta och ett svep åt höger!

Källa