Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Fem orsaker till att "Game of Thrones" regerar inom Content Marketing - ExploreCurate

Fem orsaker till att ”Game of Thrones” regerar inom Content Marketing


TV-serien ”Game of Thrones”, baserad på George R.R. Martins fantasybokserie, är världskänd och otroligt populär på grund sin spännande handling. Chockerande plottwister, brutala mord, välutvecklade karaktärer och episk dialog – ”Game of Thrones” är en episk berättelse av högsta rang. Eftersom all content marketing till stor del är baserad på berättelser är ”Game of Thrones” såklart en riktig marknadsföringsdröm.

Här följer några exempel på hur content marketing-teamet bakom ”Game of Thrones” maximerat seriens potential. Se dem som tips på vad man kan lära sig av en av de bäst förverkligade content marketing-strategierna bland TV-serier någonsin.

1. Bli aldrig nöjda med att ligga på topp

Game of Thrones är en av de allra populäraste TV-serierna på sociala medier. På de största plattformarna (Facebook, Twitter och Instagram) är seriens totala publik 17.1 miljoner, vilket är speciellt imponerande när man jämför med andra kritikerrosade publiksuccéer; ”Breaking Bad” har till exempel 12 miljoner och ”Mad Men” 2,8 miljoner. ”Game of Thrones” presens på sociala medier fortsätter dessutom hela tiden att växa genom att erbjuda engagerande och nyskapande material.

Screen_Shot_2013-02-27_at_3.58.09_PM
På ”Game of Thrones” facebooksida firas varje milstolpe med specialgjort material.

 

2. Satsa på knivskarpt bildmaterial

Bilderna som används i ”Game of Thrones” marknadsföring på deras officiella kanaler är alltid av högsta kvalitet. De är snygga, skarpa och lättigenkännliga och till råga på det ofta prydda med kurerade detaljer, till exempel citat från serien. Denna kombination av bild och text gör dem extra attraktiva för fans att dela eftersom de känns specialgjorda just för dem.

8fbc7e0ce9e15e01f0d6d7d756f8a6a1
Under den delen av året när serien sänds postas en sådan här bild efter varje avsnitt. Bilden föreställer alltid en av de viktigaste scenerna ur avsnittet med en tillhörande replik.

 

3. Nå ut(omhus) via alla kanaler

I likhet med karaktärernas blodiga kamp on Järntronen ger content marketing-teamet bakom ”Game of Thrones” aldrig upp kampen på att överträffa sig själva med innovativa sätt att reklamföra serien på. Ett lyckat exempel på detta som fick tonvis med uppmärksamhet i media är den gigantiska ”drakskallen” som de placerade ute på en strand i England. En annan drakrelaterad och inspirerande reklamsuccé är silhuetten de täckte en sida i New York Times med inför tredje säsongen år 2013– content marketing behöver inte bara ske i digitala kanaler.

000136de_medium
Drakskallen som hittades på stranden inför säsong 4 är ett av de mest imponerande exemplen på ”Game of Thrones” otroliga marknadsföring.

 

4. Informera publiken genom underhållning

”Game of Thrones” content marketing-team är experter på att bädda in lukrativ information i lockande underhållning. Inför femte säsongens premiär våren 2015 lanserades en video en vecka före (”1 week #GoTSeason5”) med alla de kändaste replikerna som varit med i serien till dess. Till skillnad från en vanlig trailer anspelade videon på tittarnas tidigare kunskap om och kärlek till serien, något content marketers för andra väletablerade varumärken kan inspireras av.

84c13c2929b72b1d9c4004e706256234
Observera både antalet visningar och delningar (skärmbilden är tagen bara några dagar efter att videon lades upp).

 

5. Insideinblickar vinner alltid

Att HBO-serien har en passionerad fanbase är redan tydligt då observerar första punktens like-mängder. Men ännu mer imponerande är hur aktiva dessa 17 miljoner gillare är. Medelantalet ”likes” på deras instagrambilder är över 15000. Det här kan till stor del förklaras med att bilderna de publicerar visar TV-seriens produktion bakom kulisserna och skådespelarna ”out of character” vilket alltid är fascinerande för fansen och uppmanar till delning.

g4_Upload
Lena Headey, som spelar Cersei Lannister, tar en paus under inspelningen med den populära Funko Pop-plastfigurverisionen av sig själv.

 

Källa