Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 fördelar med YouTube som alla marknadsförare behöver känna till - ExploreCurate

4 fördelar med YouTube som alla marknadsförare behöver känna till


Alla verkar vara eniga. Video (eller rörligt) är det hetaste innehållsformatet och YouTube är ekosystemet att botanisera i. Samtidigt som formkurvan för linjär TV sviktar ökar medieinvesteringarna på YouTube.

Här kommer 4 fördelar med YouTube som kanske är att slå in en öppen dörr, men som alla marknadsförare har stor nytta av att känna till:

1. Enkelt att använda

Även om man inte har någon teknisk kunskap kan man använda YouTube. Det är nästintill intuitivt att skapa innehåll, ladda upp, titta och ladda ner. Många ser video som en hög tröskel som kräver både teknik och specifik kunskap. Så är det inte och det är hög tid för alla marknadsförare att tvätta bort den villfarelsen.

2. Gratis att marknadsföra ditt varumärke

YouTube tar alla kostnader för hosting och det är helt gratis att skapa en kanal för ditt varumräke och börja distribuera och dela innehåll. Det är inte precis det som TV4-säljarna lägger på bordet när de berättar om sitt erbjudande.

3. Google gillar YouTube

Vi har precis fått nyheten om att fler använder Google sök via mobilen än desktop. Eftersom YouTube ägs av Google kan du vara säker på att Google indexerar alla YouTube’s videolänkar och därför blir dina YouTube videos en mycket viktig del av varumärkets totala digitala synlighet och närvaro.

4. Skapa följare

I den traditionella TV-världen är det Comhem eller Viasat som tar hand om abonnenter och deras pengar. På YouTube är det du som skapar egna prenumeranter och det är ditt innehåll som skapar intresse och engagemang = fler följare.

Alla företag blir mediehus och den viktigaste avdelningen är din nya ”TV-avdelning”.

Här är en ”reklamig” framgångssaga om hur man kan gå från en idé till framgång via att annonsera på YouTube.

Som ofta kommer här också en infographic som visar fördelarna med YouTube.

infographic : Could Your Business Be Missing Out On YouTube

Källa: DigitalIntelligenceWorld

Läs också:

Är YouTube Kids en gåva till föräldrarna eller tvärtom?

Därför behöver alla företag en Youtubestrategi

Om du bestämt dig för att lyckas på Youtube