Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
#7 insikter från "The Next Web Europe 2015" Amsterdam - ExploreCurate

#7 insikter från ”The Next Web Europe 2015” Amsterdam


Förra veckan besökte vi på Bulls Content Amsterdam för att delta på The Next Web Europe 2015. I ett renoverat industriområde med centralt läge i stan fick vi hänga med Europas digitala elit i två dagar. 

Konferensen kryllar av entusiastiska entreprenörer som lever i tron att just de har lösningen på människans alla problem genom deras affärsidé. Härligt! TNW erbjuder dessa en plats att nätverka och presentera sina idéer i ett större sammanhang. Konferensen är fullmatad med inspirationsföreläsningar som behandlar ämnet hur man lyckas med sin start-up. Även intressanta företag presenterade deras väg till framgång som VICE, Philips, Amazon m.fl.

Amazonledership

TNW är en bra plats för att få feeling för vad som händer just nu när det gäller teknik, digitala trender och innovationer. 

Jag är också rätt övertygad om att det sitter täta investerare som längtar efter att hitta talanger, idéer och företag att pumpa in sina pengar i. Har man en bra pitch kan saker och ting ta sin början här skulle jag tro.

Man dras med i nystartarandan och anammar känslan att inget är omöjligt vilket är härligt. Man känner sig om en business-hippie och det är ju passande. I Amsterdam kryllar det av hippies då allt som bör finnas med i ett hippieliv går att återfinna i Amsterdam. Tydligen business-hippie-anda också. Fint.

Ur ett content marketing-perspektiv är lärdomen att dessa hungriga entreprenörer fattar att riktigt bra innehåll driver försäljning! Vi som jobbar på content marketing-byråer har en ljus framtid. Dessa entreprenörer kommer att behöva våra tjänster. Det blir således en semesterresa för mig 2016 också. Flott.

Exempel på företag som talade:

MeetBerry

MeetBerry är en tjänst där företag ansluter sig och öppnar upp sina kontor för gäster och för dig som vill skapa kontakter är detta en spännande tjänst. Först ut i Stockholm är Candy Crush HQ (King). Genom MeetBerry får du chansen att kliva in i deras Willy Wonka-kontor. Festligt!

Yeller

Yeller är en app som för samman människor som vill dela taxi. De var riktigt entusiastiska men jag är tveksam. Känns lite som att åka buss är ett mindre krångligt och billigare alternativ.

yeller

Företagens ideer genomsyrades helt klart av att man ska utveckla tjänster som hjälper människor att förena sig, bli mer effektiva och spara stålar. Gärna på ett kul sätt.

Vi noterade även att holländarna verkar ha ett starkt trädgård och odlingsintresse.

odlaärkul

Här är mina insikter från TNW Europe 2015

#1: Det finns väldigt många som älskar att säga orden ”unik”, ”app” och ”revolutionerande” i samma mening. Om och om igen. Konkurrensen är stenhård. Mördande. Brutal. Din idé måste vara vattentät och du måste vara riktigt duktig på att få ut budskapet att den är just vattentät.

#2: TNW ska absolut besökas av er som är mitt ett uppstartskede.

#3: Inkludera inte Airbnb eller Uber i din presentation om du vill vara originell.

#4: Business-hippies trivs i Amsterdam.

#5: Framtiden är ljus för content då de nya entreprenörerna ser det som ett självklart element i sin marknadsföring!

#6: Tjänster som förenklar, sparar pengar och för människor samman är the shit 2015.

#7: Fokus på begreppet ”Mobile First” var närvarande all the time.

TNWmobilefirst

//Anna