Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Video högsta prio för nyhetsmedia - tacka Facebook för det - ExploreCurate

Video högsta prio för nyhetsmedia – tacka Facebook för det


Att Facebook sedan början av året prioriterar video i användarnas flöden, har fått flera nyhetsorganisationer att intensifiera arbetet med rörlig bild.

Video är också en lukrativ inkomstkälla, eftersom varumärken är beredda att betala betydligt mer för annonsering jämfört med vanligt textbaserat innehåll.

Flera nyhetsmedier satsar stora pengar på video, bland annat i form av egna produktionsavdelningar, BuzzFeed Motion Pictures och Vox Entertainment är två exempel.

Amerikanska Mic, med stort fokus på den yngre, digitala mobila publiken, är nästa publicist att hänga på trenden.

Sedan starten 2011 har Mic vuxit snabbt och hade i februari 2015 8,4 miljoner unika besökare och hävdar själva att genomsnittsåldern ligger strax under 30 år.

Mic väljer dock bort de traditionella modellerna för videoannonsering med inslag före och under uppspelningen, och erbjuder bara sponsoravtal för hela inslaget. Men man vägrar avslöja vilka som är samarbetspartners.

En av anledningarna till att man väljer den affärsmodellen är att Mic på så sätt slipper dela inkomsterna för annonsering med den plattform där publiceringen sker.

Planen är att distribuera filmerna på både den egna sajten, och YouTube, Facebook och Twitter, med kortare previews på Instagram och Vine.

Företagets VD, Chris Altchek berättar att beslutet att satsa på nyhetsvideo togs i slutet av förra året. Under åtta veckor testades en lång rad olika typer av videoformat och undersökningen resulterade i ett pilotavsnitt. Efter tio dagar online hade filmen en miljon visningar.

Se filmen här:

Inledningsvis är Mic’ videos kopplade till artiklar publicerade på sajten och målsättningen är att innehållet ska locka en ung collegeutbildad publik. Varje avsnitt avslutas med ett inslag som förhoppningsvis genererar diskussion på de sociala plattformarna.

Sedan Facebooks flöden kommit att domineras av video, och med andra plattformar som Twitter på väg i samma riktning, blir det allt mer uppenbart att publicister med starkt socialt beroende bör överväga att kliva på videotåget för att behålla sin relevans.

LÄS ÄVEN

Facebook stryker media medhårs

Nyhetsmedia producerar unikt innehåll för sociala medier

Nu är SnapChat också nyhetssajternas primära kanal

KÄLLA: AdWeek.