Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Nu är SnapChat också nyhetssajternas primära kanal - ExploreCurate

Nu är SnapChat också nyhetssajternas primära kanal


President Obamas administration fortsätter att försöka nå kontakt med allt yngre generationer och väljer allt oftare att gå utanför de traditionella mediekanalerna.

ExploreCurate.com har tidigare berättat om när två uppstickare inom nyhetsmedia, Vox och BuzzFeed, tidgare i år fick exklusiva intervjuer i Vita huset. Nu är det Vice News, och nyhetsorganisationens grundare Shane Smith, som träffat Obama.

Men det intressanta är inte själva mötet, eller innehållet i frågorna, som för övrigt framgångsrikt crowdsourcats via hashtagen #vicemeetsobama – BuzzFeed gjorde samma sak före sin intervju – utan att Vice väljer att använda omskrivna SnapChat som en av de primära kanalerna för att visa den 18 minuter långa intervjun.

På SnapChat är intervjun uppdelad i flera kortare sekvenser och ligger bakom den nya video- och nyhetsavdelningen Discover. Ett format som fungerar alldeles utmärkt.

På Vice’ sajt kompletteras intervjun även med en femton minuter lång runda-bordet-diskussion tillsammans med några studenter, där frågor kring amerikansk collegeutbildning diskuteras.

Intervjuerna finns här på Vice sajt.

LÄS ÄVEN

Vox och BuzzFeed bör tas på allvar after Obamaintervjuer

I skuggan av SnapChat – publicisterna som kämpar med WhatsApp