Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Carousel Ads och 6 sätt som hjälper ditt företag att lyckas bättre på Instagram - ExploreCurate

Carousel Ads och 6 sätt som hjälper ditt företag att lyckas bättre på Instagram


Det finns ingen exakt formula, men väl konkreta och användbara tips som ditt företag kan använda för att bygga varumärke och affärer på Instagram och det finns enkla misstag att undvika.

Men först nyheten Carousel Ads som ger företag nya möjligheter att marknadsföra sig på Instagram:

#1 Se till att alla känner igen ditt varumärke direkt

Krångla inte till det med profilbild utan se till att alla känner igen varumärket direkt. Länka till företagets hemsida på din kontosida.
Alla inlägg behöver inte handla om dina produkter, men se till att varumärket finns där!

#2 Kontinuitet och exklusivitet

Planera din publiceringstakt. Det finns ett klart samband mellan frekvens och en växande publik, men du måste värdera det noggrant så att företaget inte känns ”spammigt”.

Ett bra sätt att skapa exklusivitet är att regelbundet använda Instagram som preview kanal vid produktlanseringar, nyheter o s v. Det skapar en bra känsla hos följarna och incitament att bli en följare.

#3 Ord och inte bara bild

Glöm inte att skriva tydliga och engagerande texter. En bild säger mer än 1000 ord, men eftersom du inte får plats med 1000 ord är tonaliteten i det du skriver oerhört viktigt.

Om du använder URL:er så tänk på att de INTE blir klickbara utan att användarna bara kan ”kopiera & klistra” vilket inte är så användarvänligt i mobilen…

#4 Använd hashtags

Jobba mycket med hascthags. Skapa genomslag med genomgående hashtags i alla sociala kanaler. Lansera tävlingar där du ber deltagarna att använda dina hashtags för att sprida engagemanget.

#5 Följ upp och mät engagemanget

Tracka bilder och videos och mät vilket innehåll, tonalitet och filter som fungerar bäst. A/B testa och förbättra systematiskt.

#6 Håll fokus och belöna fansen

Posta inga foton som inte är relevanta och tumma inte på kvaliteten. Dina följare är fans och fans vill bli uppmärksammade. Instagram är ingen envägskommunikation. Följ dina fans och interagera med dem. Belöna dem för deras engagemang. Det är något som många kändisar är väldigt duktiga på. Kanske för att de är vana att hantera fans.

Läs också: Kändisarna som har flest followers på Instagram – hela listan

Say Cheese: Perfecting Your Instagram Strategy - #infographic #socialmediamarketing

Källa: Salesforce

Läs också:

Så blir ditt företag en Instagram Rockstar!

Nyheten som får alla Instagramanvändare att tro på tomten

Konsten att få många likes på sina Instagramfoton