Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
I skuggan av SnapChat - publicisterna som kämpar med WhatsApp - ExploreCurate

I skuggan av SnapChat – publicisterna som kämpar med WhatsApp


Det handlar mycket om SnapChat för tillfället, speciellt efter lanseringen av nyhets- och videotjänsten Discover.

Men flera nyhetsmedier fortsätter fajtas med en annan av chat-apparnas potentiella guldgruvor, WhatsApp.

Ingen lätt utmaning, eftersom de som beslutar sig för att försöka utnyttja WhatsApp’s enorma volym av användare tvingas göra det med befintlig funktionalitet.

Och WhatsApp har för närvarande inga planer på specialutveckling för att tillfredställa publicisterna.

Huffington Post och Daily Mirror är två exempel på medier som utnyttjar WhatsApp för att skicka nyhetsmeddelanden till användare, men icke utan besvär. Chris York på Huffington Post talar om funktionaliteten som en ”mardröm”, Heather Bowen på Daily Mirror kallar processen ”väldigt manuell”.

För att få tillgång till alerts, måste användarna skicka ett meddelande till ett speciellt nummer hos publicisten. Publicisten måste sedan i sin tur manuellt sätta upp varje anmäld användare i WhatsApp’s standardfunktion för listor, där det är möjligt att skicka meddelanden till flera personer samtidigt.

För att göra proceduren ännu krångligare, finns ett maxnivå för antalet användare i varje lista på 256 användare.

En annan fråga är faktumet att WhatsApp är en av de största plattformarna bakom den så kallade ”dark social”-trafiken, vilket gör att publicisterna har svårt att få fram användbar data om användarnas vanor.

Men både Huffington och Daily Mirror ser ändå en enorm potential i WhatsApp:

We’ve only just scratched the surface of what we could achieve with WhatsApp and we’re really excited to keep innovating with their platform.

Klickkonverteringen på nyhetsmeddelanden är hög, ibland helt enorm och för Huffington Post kan den nå så högt som över 60 procent, vilket är mycket bra siffror. Facebook och Twitter är inte i närheten.

Från WhatsApps sida är man dock tydliga med att man för tillfället inte har några planer på att bygga in funktionalitet för nyhetsmeddelanden, eftersom appen inte är avsedd för detta i första hand.

LÄS ÄVEN

Nu är tiden inne för alla företag att också lära sig SnapChat

Statistiken som visar att nyhetsmedia måste satsa på WhatsApp

Nu är Facebook öppet för alla

KÄLLA: Digiday