Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Nio journalistiska lärdomar för Content Managers - ExploreCurate

Nio journalistiska lärdomar för Content Managers


Många varumärken irrar fortfarande omkring på okända marker när det gäller content marketing. En genväg är att anställa journalister på marknadsavdelningen, eftersom de redan lärt sig jobba i en ny digital verklighet och vet hur man engagerar och skapar förtroende hos sina läsare och kunder.

Content Marketing Institute bjuder på nio tips och erfarenheter från traditionell journalistik, som varje content manager bör printa ut och sätta upp på väggen.

1. Skapa rubriker som uppfyller flera ändamål

Redaktörernas främsta målsättning med en rubrik är att uppfylla två grundkrav, skapa uppmärksamhet och förmedla information. Varumärken fokuserar ofta på att skapa SEO-vänliga rubriker, och glömmer bort att inspirera potentiella kunder att läsa deras artiklar. Det finns dock sätt att attrahera både läsare och sökmotorernas spindlar.

2. Undvik ”click-bate”-rubriker

Journalister vet att en rubrik måste vara tillräckligt intressant för att locka en läsare, men kanske ännu viktigare, samtidigt tydligt kommunicera innehållets budskap för att skapa förtroende. Content managers måste lägga ännu mer kraft på rubrikerna, eftersom det är det första steget i en sälj-process.

3. Lär känna din publik

För publicister har det aldrig varit viktigare att förstå sina läsare och vad som motiverar dem att offra tid och engagemang. Ett koncept som är ännu viktigare i content marketing, eftersom man där siktar in sig på en mer nishad publik.

4. Verifiera sanningen i varje påstående

Journalister vet att trogna läsare aldrig förlåter reportrar som inte kollar sina fakta, och content managers borde sträva efter samma mål.

5. Balansera nyheter med tidlöst innehåll

Traditionell media vet att det lönar sig att mixa produktionen av innehåll mellan nyheter och tidlöst innehåll – evergreen. Det finns alltid en lucka som behöver fyllas. Marknadsavdelningens redaktionella kalender borde fungera på samma sätt för att uppfylla publiken behov. En svår balansgång.

6. Minimera störningsmomenten

Nyhetmedia har lärt sig att undvika alltför många störande moment intill innehåll, och då menar vi inte bara annonser utan även listor med relaterade artiklar, mest lästa, anmälningsformulär, alltför många bilder osv. Den här utmaningen är besvärligare i samband med content marketing eftersom det finns ett klart behov av calls-to-action för att möta t ex konverteringsmål, men det gäller att utvärdera hur mycket dessa störningsmoment kan vara värda för affären i jämförelse med potentiellt förlorade läsare.

7. Praktisera brutal ärlighet

Reportrar jobbar hårt med att bevara sin journalistiska objektivitet och räds inte att avslöja vad som kan tänkas påverka fakta i en artikel. För en content manager är situationen naturligtvis annorlunda, i grunden är det slutliga uppdraget att sälja en produkt eller en tjänst. Men det finns ändå något att lära från journalistens behov av ärlighet.

8. Leta efter ett större sammanhang

Det är alltid lättare att bygga sitt läsarunderlag, om man som journalist eller content manager, demonstrerar förståelse för sin industri och klarar av att presentera lösningar på läsarnas utmaningar och erbjuder vettiga spektulationer om framtiden.

9. Skapa unikt innehåll.

Vissa journalister använder ofta gamla artiklar som underlag för sitt innehåll. Andra försöker alltid hitta en egen vinkel genom att intervjua experter och genomföra sin egna analyser. Content Managers bör lära sig den läxan, för att både bibehålla sina läsares intresse och särskilja sig från industrins copycats.

LÄS ÄVEN

Här är checklistan för alla som ska rekrytera en Content Manager

Slut att vara en roll up-avdelning – content is king

93% tror att content marketing är nödvändigt

KÄLLA: Content Marketing Institute.

BILD: Seth Morabito., ,