Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
8 udda sätt att söka jobb - ExploreCurate

8 udda sätt att söka jobb


Det vanligaste sättet att söka ett jobb idag är att skicka en ansökan via mejl. Men det finns andra sätt att få jobb, bland annat via sociala medier. Här är tips på jobbsökartrix som faktiskt fungerat.

1. Startade Facebookgrupp
Joakim Aittamaa Lindström tröttnade på Arbetsförmedlingen och startade Facebook-gruppen ”Nu ger vi grabben ett jobb!”. Aftonbladet rapporterade om hans söksätt, och tre månader och flera erbjudanden senare arbetar han med kommunikation genom sociala medier.

2. Anställd via Twitter
Lovisa Ohlson imponerade på Fredrik Wikingsson med sitt twittrande och fick jobb som researcher i Filip och Fredriks program ­”Breaking News”.

3. Satsade på chefsfåfänga
Copywritern Alec Browstein hade tesen att topp-vd:ar ofta googlar sig själva. Därför köpte han Google-annonser där han sökte jobb, som dök upp när cheferna skrev in sina egna namn. Det tyckte de fåfänga arbetsgivarna var kul för Browstein fick flera erbjudanden och jobbar nu för en av dem.

4. Satte sig på reklamtavla
Johan Sandwall i Göteborg köpte plats på en 60 ­kvadratmeter stor ­reklamskärm på Svenska mässan och ­använde den för att söka sommarjobb i maj. Det gick hem.

5. Sålde sig själv med Amazon-kopia
Fransmannen och webbutvecklaren ­Philippe Dubost byggde en kopia av Amazon-sajten och sålde sig själv, komplett med måttangivelser och språkval på domänen phildub.com. Tre veckor senare hade han fått 1,3 miljoner unika besökare från 290 länder, 39 000 Facebook-likes. Och ett jobb.

6. Skyltkillen
Linus Billqvist, 21, hade varit arbetslös i en månad när han tog tag i saken. En tidig morgon åkte han till närmaste stora tågstation – i Lund. Där ställde han sig vid utgången med en egentillverkad skylt. Förutom mobilnumret stod det kort och gott: ”Jag är jävligt trött på att vara arbetslös! Jag kan: stå i butik och sälja. Trädgårdsarbete. Andra jobb lär jag mig. Har ni ett jobb? Linus.” Tanken var att han skulle göra samma sak varje morgon i en vecka, men drygt två timmar räckte. Sedan hade han fått napp!

7. Statusraden i Facebook
”Lyxmiddag för två på fin restaurang bortskänkes till den som fixar bästa jobbet till min kille”. Ungefär så löd den kreativa statusraden på Facebook när en driftig flickvän sonderade terrängen i bekantskaps- och kompiskretsen när ett jobb behövde raggas fram snabbt.

8. Stick ut med ett vykort
En kille sökte ett jobb som säljare på ett lite udda men framgångsrikt sätt. Efter att ha sett annonsen under sommarsemestern postade han helt enkelt ett vykort för att stå ut ur mängden. ”Hej! Det är mig ni ska anställa efter semestern!” Ungefär så löd budskapet. Han blev kallad till intervju och fick så småningom jobbet.

Källa: Aftonbladet, Shortcut