Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Fyra starka mobila trender 2015 - ExploreCurate

Fyra starka mobila trender 2015


2014 var året då mobilt upphörde att vara nästa stora grej och blev den stora grejen. Investerare öste in pengar i varje app som visade minsta tecken på attraktionskraft, nya tjänsteleverantörer dök upp från ingenstans och apputvecklarna blev de nya kungarna på det digitala dansgolvet.

Därför vinner alltid den bästa appen

Under 2015 kommer det att handla om 4 olika typer av appar.

1. Mobil e-handel

E-handelsjättar har anpassat sig ganska snabbt till den mobila världen. De flesta betydande aktörer har investerat i teknik för att säkra sina kunder och för att ta en mobil marknadsandel.

Senaste rapporten om mobilt och e-handel

Den stora förändringen kommer att bli djuplänkning.  En djup länk är en länk som tar dig till en viss del av en app. Tänk motsvarande en specifik sida på en webbplats. Djupa länkar används i kampanjer eftersom det går att länka till en specifik del i en app.

Exempel: En användare går till deras Amazon app eller webbplats för att kolla in Beats Hörlurar utan att göra ett köp. Nästa dag är denna användare i mitten av nivån 167 på Candy Crush när han får en annons från Amazon för Beats hörlurar. Han klickar på annonsen och kommer till den exakta sidan för hörlurarna i sin Amazon app

2. Mobila spel

Den digitala spelutvecklingen har gradvis blivit en vetenskap. 2014 dominerades av 2 ”killer apps” – Candy Crush (king.com) och Clash of Clans (Supercell). Så det är inte konstigt att över 75% av de bästa nya apparna på Appstore är ”släktingar” till Candy Crush och Clash of Clans eller ett kasinospel.

Hjälp! Har mitt barn blivit spelberoende?

Spelappen 2048 var en annan app som samlat över 600 s.k. ”copycat apps”. Vi kan förvänta oss att spelstudior världen över att fortsätter att imitera de framgångsrikaste. Vi kan hoppas på att några sticker ut hakan och faktiskt skapar helt nya spelkoncept.

3. Nyttoappar

Nyttoappar är appar som förbättrar och förenklar våra digitala liv. (Mina älskling är Parkeringsappen som gör att jag slipper stoppa mynt i parkeringsapparater (okej kort då) som står långt borta och som gör att jag kan avsluta min parkering när jag faktiskt gör det och inte när jag estimerar att jag ska göra det). Det har skapats marknadsledare inom varje nyttokategori och nu börjar jakten på fungerande affärsmodeller.

5 appar som gör mobilen till din personliga assistent!

De flesta apputvecklare har insett att bara ca 3 procent av användarna faktiskt betalar för premiumtjänster och har därför valt annonser som alternativ inkomstkälla. Det gör att spelutvecklare och mediebolag nu kommer att närma sig varandra. Mediebolagen behöver nya produkter och spelutvecklarna behöver distribution och annonsplattformar. Tillsammans bygger de värde i valutan data.

4. Sociala appar

I början av 2014 såg det ut som om vi aldrig skulle behöva skapa ett nytt användarnamn och lösenord igen. Facebook förvärvade både WhatsApp och Instagram i ångesten över att komma efter i den mobila upptrappningen.

Maktskifte i topplistorna för socialt och appar (färsk nedladdningsbar rapport)

Men det kommer nya sociala tjänster med utgångspunkt i det mobila. Snapchat, Tango, YikYak gör att FB inte längre är den coola killen i skolan. Dessutom är två asiatiska jättar, WeChat och Linje dominerande på hemmamarknaderna och försök görs att komma in på den amerikanska marknaden.

Källa: VentureBeat

Läs också:

Nya spelet som utbildar Minecraft gamers till spelutvecklare!

App-rea: 5 galna spel nu gratis!

Angry Birds firar 5 år och låter användarna ta spelet till nästa nivå