Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Vox och BuzzFeed bör tas på allvar efter färska Obamaintervjuer - ExploreCurate

Vox och BuzzFeed bör tas på allvar efter färska Obamaintervjuer


Vox och BuzzFeed har länge kämpat för att nå acceptans som professionella nyhetsorganisationer. Nu ser det ut som de kan lyckas.

Ezra Klein och Matt Yglesias från Vox satte sig nyligen ner tillsammans med Barack Obama för en intervju och den här veckan är det dags för Ben Smith från BuzzFeed att konfrontera presidenten i Vita huset.

Vox’ intervju publicerades i måndags och är ett lysande exempel på modern nyhetsrapportering, en snygg och attraktiv mix av text, video och statistik.

Både Vox och BuzzFeed är sedan tidigare erkänt skickliga att använda sig av sociala medier och de här intervjuerna är inget undantag. Vox har publicerat kortare reklamsnuttar på Facebook och BuzzFeed har dels inviterat användarna att bidra med frågor till Obama, dels planerar man att publicera unikt videomaterial på samma sociala plattform.

Intervjuerna ses också som indikation på att Obamas administration försöker nå kontakt med de yngre generationerna, företrädelsevis millenialls genom att våga gå utanför de gängse traditionella mediekanalerna.

Olle Lidbom, känd mediekommentator – från bland annat nyhetsbrevet Vassa Eggen – skriver om intervjuerna på Facebook:

Vox och Buzzfeed är inte längre slaskmedier utan betraktas av USA:s president som seriösa nyhetskanaler. De når en yngre publik (”millennials”) och visar med Obama-intervjun att de kan producera och framförallt distribuera bra journalistik. Intervjuerna är dessutom väldigt välresearchade och seriösa … Det är dags att sluta betrakta Buzzfeed och Vox som något kattungarna släpat in.

Intervjun med Obama finns här.

Läs New York Times artikel om intervjuerna.

LÄS ÄVEN

Lär av BuzzFeed: Optimera dina rubriker och locka besökarna

Fem saker varumärken bör veta om samarbetet Twitter & Google

”Hot Dudes Reading” är det bästa som hänt Instagram den här veckan