Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Fem saker varumärken bör veta om samarbetet Twitter & Google - ExploreCurate

Fem saker varumärken bör veta om samarbetet Twitter & Google


Google och Twitter tar varandra i hand, inleder ett samarbete – och publicister och byråer funderar över nya alternativ när det gäller strategier för sök och sociala medier.

Digiday listar fem punkter som intresserade varumärken bör fundera över. Google och Twitter avböjer självklart att kommentera.

1) Avtalet tillåter Google att visa tweets i realtid någon gång under första halvåret 2015. För tillfället är det en fördröjning mellan postad tweet och när den blir upptäckbar för Google sök-maskineri.

Varumärken och återförsäljare bör gilla samarbetet, eftersom det får en positiv effekt för direkt marknadsföring på Twitter. Speciellt med tanke på att användarna inte behöver vara följare av varumärket på Twitter för att se en tweet i Googles söksvar – alla tweets blir tillgängliga.

2) Samarbetet innebär också en risk, eftersom tweets som normalt sett snabbt försvinner i flödet, nu får ett ”evigt liv” i Googles databas. Ett varumärke som publicerar en tweet, med ett aktuellt budskap, kanske inte uppskattarnär det dyker upp i ett söksvar tre år senare.

3) Experter ser samarbetet som ett trendbrott, som kommer att förändra marknadsföringen inom sök, eftersom det ökar betydelsen av sociala medier.

4) Den nuvarande ständiga närvaron av Google kommer definitivt att leverera mer trafik till Twitter. Samarbetet innefattar än så länge inget avtal när det gäller annonsintäkter, men experter tror inte att det kommer att dröja länge.

5) Ett annat diskussionsämne rörande samarbetet är om det kommer att generera några nya, lojala användare för Twitter. Plattformen har haft problem att nå ut till allmänheten, trots att tweets och hashtags ständigt används på sajter och kopplat till TV-program.

Google bör kunna hjälpa till att exponera Twitter för nya användare, men för plattformen gäller det att hitta sätt att få dem att återkomma också.

LÄS ÄVEN

Allt fler får jobb via sociala medier

Madonna har släppt en ny video på SnapChat

Här är fakta som visar att Facebook blivit en betalkanal

,